PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Els accionistes minoritaris de BMN reclamen més presència en el procés de fusió amb Bankia

Pinnae ha votat en contra dels comptes de l'exercici del 2016 a la Junta General d'Accionistes de BMN celebrada avui a Madrid.

Redacció .- Durant la Junta General d'Accionistes de BMN celebrada avui a Madrid, Fundació Pinnae ha reclamat, en nom de més de 50 accionistes minoritaris de BMN, participar en el procés de fusió amb Bankia.

"Als accionistes minoritaris no se'ns escolta com cal en el Consell d'Administració i no se'ns ha tingut en compte en la Comissió de Seguiment de la fusió", va dir Jordi Solé Tuyá, representant de la Fundació, en la seva intervenció durant la Junta. "Si ens incorporen a aquesta Comissió podrem aportar transparència, autonomia i garanties a tot el procés".

Durant la Junta, la Fundació Pinnae ha votat en contra dels comptes de l'exercici 2016 del banc. "El banc s'ha gestionat aquest últim any amb criteris de gestió pública sense tenir en compte els interessos dels accionistes privats", ha explicat.

Pinnae és el cinquè major accionista de BMN, amb el 4,34% del capital del banc. Recentment ha impulsat la Plataforma d'Accionistes Minoritaris de BMN, una iniciativa a la qual ja s'han unit més de 50 petits accionistes del banc. En total, actualment representen el 4,73% del capital social de BMN i el seu objectiu és assolir almenys el 5%. Per això, durant la Junta, Solé Tuyá ha animat els petits accionistes a unir-se a aquesta iniciativa a través de la seva pàgina web www.minoritariosbmn.com. "La seva veu ha de ser escoltada en un moment tan transcendental per a la nostra entitat", ha afegit.

A més, Solé Tuyá ha assenyalat que és "injust i poc proporcional" que en els òrgans de govern de BMN estiguin representades la Fundació Caixa de Balears i la Fundació Caixa General d'Estalvis de Granada (amb un 2,01% i 2,79% del capital social, respectivament) mentre la Fundació Pinnae, que posseeix més del doble de participació, no té presència al Consell d'Administració.

El representant de Pinnae ha explicat als màxims representants de BMN que la Fundació ajuda a més de 25.000 persones en risc d'exclusió social o amb pocs recursos. "La nostra participació en el banc, i el seu valor de canvi a Bankia, serviran per seguir ajudant a aquestes persones i augmentar el nombre de programes d'integració social, la nostra veritable raó de ser", ha comentat.

La intervenció de Solé Tuyá ha finalitzat amb un gest cap als membres del Consell d'Administració. "Tot i les diferències de criteri per com estan gestionant l'entitat, la nostra mà està estesa. En la seva mà està acceptar la nostra proposició de col·laboració ".

Sobre la Fundació Pinnae
La Fundació Pinnae administra el fons de l'obra social de l'antiga Caixa d'Estalvis del Penedès, inclosos els rendiments que pugui obtenir de la seva participació a BMN. La seva finalitat és el desenvolupament d'activitats i programes d'assistència a les persones menys afavorides o amb risc d'exclusió, la dinamització econòmica i cooperació per al desenvolupament, la inserció sociolaboral, així com la promoció cultural i la preservació del medi ambient i del patrimoni històric i artístic.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107