Dues clíniques dentals afectades per suposats delictes fiscals

Els clients de Vitaldent i Funnydent estan preocupats per si podran acabar els tractaments que tenen contractats amb les clíniques

Redacció | Olga Aibar .- Vitaldent està a l’ull de l’huracà arran de la detenció d’una desena de persones a la Comunitat de Madrid, entre les quals el propietari, Ernesto Colman, per suposats delictes econòmics relacionats amb clíniques dentals de la franquícia.

Tant Colman com els seus col·laboradors més propers van dissenyar, presumptament, un entramat societari a Europa amb l’objectiu d’eludir el pagament d’impostos, blanquejar diners i expatriar capitals.

L’Associació Espanyola de Franquiciadors (AEF) ha suspès cautelarment Vitaldent com a soci i li ha obert un expedient per no complir els requisits del seu codi deontològic. Aquesta és la segona operació vinculada a una xarxa de clíniques dentals després del cas de Funnydent, el responsable de la qual, Cristóbal López,va ser detingut el passat 29 de gener per un delicte d’estafa després del tancament de nou centres a Madrid i Catalunya.

L’Organització de Consumidors i Usuaris ha mostrat la seva preocupació perquè la investigació pugui perjudicar als clients i pacients de les clíniques i els ha instat a conservar qualsevol document que demostri la seva vinculació amb la cadena i els serveis acordats, com pressupostos o factures. També recomanen que considerin postposar nous tractaments i recorden que aquelles persones que tinguin un servei ja contractat poden cancelar-lo en cas que deixin de prestar-los el servei. Així mateix, anima als pacients a denunciar als serveis de Consum qualsevol irregularitat en els serveis prestats.

Vitaldent té 364 clíniques, 133 de les quals són negocis propis i 231 franquiciats i 98 clíniques a Portugal, Itàlia i Polònia. Va iniciar la seva activitat a Espanya durant els anys noranta. A l’Alt Penedès tenen una clínica a Vilafranca, al carrer Amàlia Soler i al Garraf a la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú.

A la clínica vilafranquina es va penjar fa uns dies a la porta una nota amb la intenció de transmetre tranquil·litat respecte a les informacions publicades sobre la detenció dels directius de les clíniques Vitaldent i garantir el servei i les prestacions a tots els pacients per part de l’equip mèdic de la clínica. A la nota s’afirma que “som aliens als problemes del Sr. Colman amb Hisenda” i recorden que “no depenem de Vitaldent perquè som una franquícia i només la nostra clínica és responsable dels nostres pacients i dels seus tractaments”. A l’oficina de Vilanova també es va penjar un comunicat oficial de la franquícia en què s’afirma que “la investigació no té cap relació amb la nostra activitat diària, que seguirà oferint-se amb els criteris de qualitat al client que ens caracteritzen”.

El que sí van patir els primers dies després de les detencions són problemes de desconnexió de la xarxa telefònica i telemàtica. Després del caos inicial, van recuperar la connexió telefònica però no el programa informàtic que utilitzaven, motiu pel qual van haver de donar hores als clients d’un dia per a l’altre i buscar els seus telèfons en fulles de càlculs antigues.

0
0
0
s2smodern