L’alcalde de Vilafranca fa una crida al sector vitivinícola a ser present al clúster vitivinícola català per “fer més força”

Redacció .- L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha obert aquest matí la jornada tècnica “Millora de l’eficiència productiva a la vinya” organitzada per Innovi, el clúster del sector vitivinícola català, que s’ha celebrat a l’’Auditori municipal amb una nodrida presència del món vitivinícola penedesenc i de Catalunya.

En el seu parlament, Regull ha destacat el fet que la jornada s’emmarca en les Fires de Maig, “el gran aparador multisectorial de Vilafranca i el Penedès, en què la maquinària agrícola hi té un paper molt destacat. Quan vaig entrar d’alcalde al 2009, en plena crisi, en aquelles fires només dues empreses de maquinària hi van ser. La resta van renunciar a anar a les Fires. La societat estava tocada. Vull agrair a aquestes dues empreses que van aguantar en aquell moment. Tenim una comarca amb una economia diversa però és el sector vitivinícola el que ens dóna caràcter. És un bon símptoma que aquest any tinguem més que mai maquinària agrícola a les Fires”.

L’alcalde ha recordat que Innovi, el Clúster Vitivinícola Català, va ser inicialment impulsat per l’administració, però després es va cedir tot el protagonisme al sector privat. “L’administració hi hem de ser, però al costat. No governant ni dirigint. Iniciatives com la jornada d’avui demostren la vitalitat del sector” i ha fet una crida a tot el sector vitivinícola a ser-hi present perquè “junts farem força. Hem d’anar tots a una, perquè la competència la tenim fora, en un món globalitzat, no entre nosaltres”.

0
0
0
s2smodern