S’inauguren les Fires de Maig de Vilafranca 2017, que esperen la visita de més de 40.000 persones

Redacció .- Aquest cap de setmana, les Fires de Maig o dels Enamorats de Vilafranca tornaran a ser l’aparador de l’economia local i penedesenca.

Els sectors de l’automoció, maquinària agrícola, comerç, serveis, a més de les associacions i la gastronomia, se citaran un any més per mostrar els seus atractius i novetats. Passades les 11h d'aquest matí els alcaldes de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i d'Igualada, Marc Castells, acompanyats d'altres membres del consistori vilafranquí, han inaugurat les Fires de Maig. Anteriorment, l'exconseller i economista Antoni Castells ha ofert la conferència inaugural, titulada Els reptes econòmics de Catalunya, a l'Auditori Municipal.

S’espera que per l’espai firal de 17.000 m2, ubicat a la zona esportiva, assisteixin més de 40.000 persones.  En total, hi participaran 123 expositors. Un dels sectors que parteix amb més reptes a batre és el de l’automoció, que ja ha avançat que serà més atrevit amb més ofertes i promocions. Enguany, la majoria de marques presentaran novetats i buscaran aprofitar l’ocasió per superar les vendes de l’any anterior, quan es va assolir una de les majors xifres que es recorden amb 150 vehicles venuts. A més, es manté el sorteig de 3.000 euros entre els compradors que comprin un cotxe a les fires. També serà un any ple de novetats en maquinària agrícola, en especial, de l’àmbit tecnològic.

El sector de comerç i serveis és un dels que més renovació pesenta, ja que el 68% dels nous expositors hi pertanyen.

Nous espais a les Fires de Maig: el Demo i el Jugafira

Les Fires de Maig de Vilafranca d’enguany tindran la particularitat d’oferir nous espais, tant per als expositors com per als visitants. D’una banda, la sala d’actes de La Fassina acollirà l’espai Demo, en el qual diferents empreses i entitats presentaran les seves novetats. Entre elles es troben l’ADF 315 “La Carrerada”, l’EMMS, l’Associació de trasplantats hepàtics de Catalunya, la Federació Empresarial del Gran Penedès i l’ONG Manyanet Solidari, que oferiran xerrades al llarg de dissabte, a excepció de la darrera mencionada, que també en farà diumenge.

Paral·lelament, s’obrirà l’espai Jugafira, en el qual és previst que els infants de 6 a 14 anys puguin fer activitats relacionades amb l’esport, la cultura i les noves tecnologies.

A l’espai gastronòmic, enguany hi haurà més oferta d’estands amb productes diversos com ostres, embotits i cervesa artesana, a més dels vins de la DO Penedès, dues food truck i el restaurant Hídric.

La Nit de l’Expositor se celebrarà dissabte

La tradicional Nit de l’Expositor aquest any es farà dissabte, a les 21.30h, a l’Auditori Municipal, un cop tancades les fires d’aquell dia. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, serà l’encarregat de lliurar els premis Enamoral’s, que arriben a la 15a edició i que guardonen els expositors que millor s’han promocionat en el marc de les Fires de Maig.

Els premis es divideixen en tres categories: automoció i maquinària, comerç i serveis. El millor de cada categoria s’endurà un premi de 300 euros, que s’abonarà en el moment que confirmi assistència a l’edició de Fires de Maig 2018. D’altra banda, també es reconeixeran els dos finalistes de cada categoria amb un diploma.

Foto de la inauguració: Ajuntament de Vilafranca

0
0
0
s2smodern