PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

S’incrementa la demanda de calçotades als restaurants del Penedès i el Garraf

Els restauradors de les nostres comarques han incrementat les compres de calçots a Mercabarna entre un 5 i un 10% respecte l’any passat

Redacció | Olga Aibar .- La temporada de calçots està en plena ebullició. Enguany els restauradors de les nostres comarques es mostren molt satisfets perquè la demanda s’ha incrementat fins i tot més que en els darrers anys.

De fet, des de fa uns quants anys es viu un autèntic “boom” de les calçotades, que s’incrementen any rera any, amb la qual cosa la temporada de novembre fins a l’abril acaba sent molt rendible per al sector.

Aquesta moda ha arribat fins i tot al cinema, on pel·lícules com Ocho apellidos catalanes les han recollit en algunes escenes fet que, de retruc, ha popularitzat encara més aquest menjar.

Segons els restauradors consultats per Penedès Econòmic, cada cap de setmana, principalment entre els mesos de gener i març, omplen els seus restaurants de clients àvids de degustar els menús que tenen aquesta ceba, i sobretot la salsa que l’acompanya, com a protagonistes. Tant és l’èxit de les famoses calçotades que moltes vegades han de dir que no a clients que venen a darrera hora.

La majoria són famílies senceres i amics que decideixen gaudir d’un bon i divertit dinar que es transforma en una autèntica festa. Segons Salvador Canals de Ca N’Ayxelà “la majoria dels nostres clients són habituals, molts dels quals provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona i vénen cada any al nostre restaurant a tastar el nostre menú”. Canals apuntava que, arran de l’increment de la demanda de calçotades, aquest any han comprat entre un 5 i un 10% més de calçots que altres anys.

En Lluís Carrasco de La Casa del Conill afegia que molts d’ells fan les reserves online a través de les ofertes de Groupon o Groupalia a través de les quals tenen descomptes en el preu. Tanmateix, lamentava que aquest tipus d’oferta deixa poc marge de benefici als restaurants, motiu pel qual, afirmava que “de cara a l’any vinent m’hauré de plantejar incrementar el preu mig del menú del restaurant per poder tenir un millor marge perquè el menú acaba sortint per 13 euros, un preu molt just quan has de pagar personal, llum i totes les despeses habituals d’un restaurant”. Aquest fet li permet omplir el restaurant els caps de setmana però, de dilluns a divendres, la clientela es redueix a persones jubilades o turistes. Sigui com sigui, l’èxit de les calçotades li ha fet plantejar-se oferir de cara a la propera temporada menús amb el xató i els cargols com a plats principals per aconseguir continuar amb “l’efecte calçot”.

0
0
0
s2smodern