PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La UEP va organitzar amb èxit la primera subhasta de llum i gas

La cinquantena d’empreses que van participar-hi podran estalviar-se un 12,6% de llum i un 7,2% de gas de mitjana

Redacció | Lídia Oñate .- Una de les principals queixes de les empreses, tant grans com petites, són, precisament, les apujades constants de l’electricitat.

Aquest és un dels costos fixos que els resta competència respecte les empreses situades a l’estranger, ja que Espanya és un dels països on la factura de la llum és més elevada. Per tal de donar solució o, si més no, pal·liar la situació existent, la Unió Empresarial del Penedès va celebrar el passat 11 de febrer la primera subhasta del Grup de Compra d’Energia. Hi van participar 48 empreses locals i 7 comercialitzadores, que al llarg de dues hores van oferir diferents propostes de preus per una quantitat de llum pactada prèviament, que ascendia a 115 gigawatts. Com a resultat, es van establir uns preus que suposen un estalvi del 12,6% en la factura de la llum i un 7,20% en la de gas. Segons Santi Carda, president de la Unió Empresarial del Penedès, “ho considerem tot un èxit i segur que moltes empreses s’estalviaran força diners perquè n’hi ha de grans que cada mes es gasten fins a 80.000 euros només en llum, i d’altres, uns 10.000 euros”. Tanmateix, també creu que aquesta és una opció molt atractiva per al petit comerç, ja que “de 100 euros pot estalviar-se’n 10 o 12. L’important no és la mida de l’empresa, sinó el volum de contractació de gigawatts”.

La intenció de la UEP és celebrar subhastes de forma anual, sempre que hi hagi un grup d’empreses interessades. De moment, per aquesta primera continua oberta la possibilitat d’incorporar-se noves empreses al Grup de Compra d’Energia. Des de la UEP esperen que el ressò d’aquesta subhasta arribi a altres empreses i que a les properes edicions s’inscriguin de noves. El preus de l’actual tindran una durada de gairebé dos anys, ja que seran vigents fins el desembre de 2017.

Aquesta subhasta ha estat el resultat de vuit mesos de reunions informatives amb les empreses associades a la UEP, la recerca de dades i la convocatòria de les comercialitzadores més destacades del mercat, tant d’energia elèctrica com de gas. En total, s’hi van interessar 15. A la subhasta es van adjudicar cinc lots diferenciats segons el perfil de consum, que inclouen empreses de diferents sectors econòmics: vitivinícola, manufacturer, químic, farmacèutic, R+D, industrial i de transformació, entre d’altres. 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 106