PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La fira tèxtil Bstim d'Igualada tindrà 73 expositors i ja compta amb un 60% més de professionals inscrits

El certamen se celebrarà els dies 24 i 25 de febrer i tindrà un espai dedicat al sistema 'Fresh Fashion', basat en la rapidesa de confecció

ACN Igualada .- La fira tèxtil Bstim (Best Solutions in Textile Manufacturing Fair),que celebrarà la seva segona edició els dies 24 i 25 de febrer, ha presentat aquest dimecres les xifres d'inscripcions.
 
Segons ha explicat el president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, el certamen tindrà 73 estands -13 més que en l'anterior edició- i a hores d'ara ja compta amb un 60% més de professionals inscrits (al voltant de 300). Gairebé la meitat d'expositors seran de la comarca de l'Anoia, però també n'hi haurà de la resta de l'Estat i algun d'estranger. Una de les novetats d'enguany serà un espai dedicat al sistema 'Fresh Fashion', un sistema de treball que permet als productors entregar les comandes de manera molt ràpida.

La fira Bstim va celebrar la seva primera edició el mes de febrer de 2015 i va reunir una seixantena d'expositors i gairebé 1.400 visitants, dels quals un miler eren compradors de marques de moda. Davant de les bones valoracions dels expositors i la superació de les expectatives de visitants, els organitzadors –Ajuntament, Fira d'Igualada i les agrupacions tèxtils Fagepi i Fitex- van decidir organitzar una segona edició, que se celebrarà els propers 24 i 25 de febrer al recinte modernista de l'Escorxador.

El president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, ha presentat aquest dimecres les xifres d'aquesta segona edició, que comptarà amb un total de 73 expositors (13 més) i a hores d'ara hi ha 300 inscrits, un 60% més dels que hi va haver en la primera edició. Amb tot, Domènech ha relatat que la majoria de persones que van visitar la fira l'any passat no es van inscriure, motiu pel qual esperen que la xifra de visitants s'incrementi considerablement durant la celebració del certamen.

Davant les bones expectatives, l'organització també ha decidit ampliar l'espai expositiu, que serà de 1.500 metres quadrats. Quant a la procedència dels 73 expositors, un 46% seran de la comarca de l'Anoia –la majoria dels quals repetidors-, i la resta d'estands provenen de diferents punts de l'Estat com Madrid, Toledo o Galícia, però també de ciutats europees. En aquest sentit, Domènech ha explicat que la fira pretén ser "un referent a Europa en aquest sector" i, per això, "el que no fabriquem a Catalunya ho hem d'anar a buscar a fora per complementar l'oferta".

Una de les novetats destacades d'aquesta edició serà l'aposta pel sistema conegut com a 'Fresh Fashion'. Es tracta d'un sistema de treball que permet als productors entregar les comandes de manera molt ràpida –entre 21 i 30 dies- si hi ha fil en estoc. Domènech ha explicat que els expositors que puguin donar aquest servei s'identificaran amb un distingiu especial, de manera que el visitant "podrà veure molt ràpidament els productors que poden fer tirades curtes i ràpides".

Les activitats paral·leles d'aquest any se centraran en una conferència que es farà el dia 24 de febrer a la tarda al recinte de l'Asil i anirà a càrrec de Lutz Walter, secretari general de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea. També visitarà la fira igualadina el 'blogger' francès William Hunter i s'organitzarà un concurs de disseny que porta per nom 'Knitting a Rebel Soul', en què hi participaran quatre escoles de disseny catalanes que hauran d'idear peces de roba creativa dels anys seixanta i setanta.

Aquesta setmana la fira Bstim s'està promocionant a la passarel·la barcelonina 080 amb un estand propi. A més, segons ha explicat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, també hi ha un bon nombre de marques igualadines que són presents a la 080 amb noms com Sita Murt, Aldo Martins, Escorpion i Punto Blanco. En aquest sentit, Castells ha celebrat els bons resultats que han donat els plans que ha implementat l'Ajuntament en relació al renaixement del sector tèxtil i el reforç de les indústries de la ciutat.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110