PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La fibra òptica arriba als polígons industrials del gran Penedès a través d'una iniciativa privada

Dos complexos de Vilafranca i Olèrdola seran els primers en tenir connexió de màxima velocitat

ACN Vilafranca del Penedès .- La connexió de fibra òptica arribarà durant les properes setmanes per primer cop als polígons industrials del gran Penedès.
Serà a través de la iniciativa privada de l'empresa Xarxa de Telecomunicacions Alternatives, que durà la connexió de màxima velocitat als polígons Mercaderies de Vilafranca i Clot de Moja d'Olèrdola (Alt Penedès). La companyia preveu invertir 100.000 euros, que inclouen també el futur desplegament de fibra òptica als polígons Domenys 1 i 2. L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha destacat que aquestes connexions resolen un reclam històric del territori i ha senyalat que en milloraran la competitivitat: "si hi ha tecnologia, accessibilitat i comunicacions, serem capaços d'atreure negocis, empreses, feina i qualitat de vida", ha afirmat.

El projecte 'Fibra Penedès' preveu oferir 1 gigabite de velocitat quan la xarxa que prové de la C-15 estigui en funcionament. Fins aleshores, inicialment desplegarà la fibra òptica aproximadament amb 350 megabites. "Passarem de tenir la part més justa de les telecomunicacions, a tenir el nivell més alt dels operadors tradicionals", ha explicat aquest dimecres en roda de premsa Jordi Bastardes, responsable de l'empresa XTA.Cat.

La voluntat de Bastardes i dels empresaris del territori és que el projecte que ara arrenca a dos polígons de Vilafranca i Olèrdola s'estengui primer per tot l'Alt Penedès –on hi ha 105 polígons, segons l'ADEPG-, i finalment arribi a tots els complexos industrials del Garraf, Baix Penedès i part de l'Anoia. No hi ha, però, calendari definit per a aquest gran desplegament. Pere Regull, alcalde de Vilafranca, ha destacat que "interessa que tot el Penedès estigui en plenes condicions per sortir a competir al món" i ha insistit en la necessitat d'atraure empreses per davant d'altre comarques, com el Vallès o el Tarragonès.

Regull ha apuntat que la intenció és "preservar la idiosincràsia" del Penedès, sense descartar "la viabilitat econòmica per mantenir la comarca". En aquest sentit, l'alcalde d'Olèrdola, Lucas Ramírez, ha recordat que el Penedès és un territori amb "molt bones comunicacions", gràcies a la coincidència de la C-15, l'AP-7 i l'N-340, i ha lamentat que fina ara existís "una mancança" pel que fa la connexió a la xarxa, que ha definit com "una necessitat bàsica".
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110