PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Por un comercio mundial ético

Com prosperar, comercialment parlant, a través d'un comerç ètic

Títol: Por un comercio mundial ético

Autors: Christian Felber 

Editorial: DEUSTO

Preu: 18,00€ i e-book 9,99€

 

En el seu nou llibre, el fundador del moviment “Economia del Bé Comú” arremet contra el proteccionisme i desmenteix els mites del mercat lliure proposant un model econòmic alternatiu. Felber sosté que hauria d’haver-hi menys barreres per als països i les empreses que fan una contribució als drets humans, al desenvolupament sostenible, a la distribució justa de la riquesa, a la diversitat cultural o a ocupacions significatives. I hauria d’haver-hi més barreres comercials per els qui no respecten els drets humans, són delinqüents climàtics o exploten els altres.

Christian Felber assenyala que la societat ha de recuperar els principis de comunitat i apostar pel comerç ètic, no com una finalitat sinó com una eina per aconseguir metes més elevades entre les quals es troben els drets humans, el desenvolupament sostenible, la cohesió social o la justícia. Felber critica també el rumb actual de les polítiques actuals i els acords internacionals perquè no aposten ni protegeixen els drets humans, i per descomptat no exigeixen el seu compliment.

Christian Felber, va néixer a Salzburg el 1972, va estudiar filologia hispànica, psicologia, sociologia i ciències polítiques a Madrid i Viena. És professor associat des del 2008 a la Universitat d’Economia de Viena, ponent sol·licitat a nivell internacional, ballarí de dansa contemporània, escriptor independent i autor de diversos bestsellers tals com Neue Werte für die Wirtschaft (Nous valors per a l’economia), Kooperation statt Konkurrenz (Cooperació en comptes de competència) i L’economia del bé comú (el seu llibre més venut, ha estat traduït a sis idiomes).

0
0
0
s2smodern