PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

De Pixar al cielo

Lexy ens explica com va fer créixer Pixar al costat d'Steve Jobs

Títol: De Pixar al cielo

Autors: Lawrence Levy

Editorial: DEUSTO

Preu: 19,95€ i e-book 11,99€

 

Avui dia, Pixar és un dels grans de l’entreteniment: l’estudi que va revolucionar els efectes digitals especials i l’animació per ordinador, i va desenvolupar una sèrie de pel·lícules de gran èxit, incloent la icònica Toy Story. El seu origen es remunta al 1979, quan va començar a operar com The Graphics Group, la divisió computacional de Lucasfilm. Gairebé una dècada després va ser adquirida per Steve Jobs, que a més va invertir per establir-la com una empresa independent d’animació.

No obstant això, quan Lawrence Levy es va unir a Pixar el 1995 com a Vicepresident Executiu, Director Financer i membre de l’Oficina del President, era una companyia de programari que amb prou feines es mantenia a flotació.

Més tard va formar part del consell d’administració.

Treballant en estreta col·laboració amb Steve, Lawrence va establir canvis audaços, va reorganitzar les operacions comercials, va liderar la sortida a borsa de la companyia i va ser peça fonamental en la seva venda per 7.400 milions de dòlars a The Walt Disney Company el 2006. Durant el procés, Lawrence i Steve van forjar una profunda i duradora amistat.

Aquest llibre revela a més una faceta d’Steve Jobs molt diferent a l’home dominador de la llegenda: un individu curiós i reflexiu que preferia arribar a resolucions mútues sobre les decisions empresarials i que, encara que inicialment impopular entre els seus empleats, es convertiria en el motor del talent creatiu sense precedents de Pixar.

0
0
0
s2smodern

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 83

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà