PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

De Pixar al cielo

Lexy ens explica com va fer créixer Pixar al costat d'Steve Jobs

Títol: De Pixar al cielo

Autors: Lawrence Levy

Editorial: DEUSTO

Preu: 19,95€ i e-book 11,99€

 

Avui dia, Pixar és un dels grans de l’entreteniment: l’estudi que va revolucionar els efectes digitals especials i l’animació per ordinador, i va desenvolupar una sèrie de pel·lícules de gran èxit, incloent la icònica Toy Story. El seu origen es remunta al 1979, quan va començar a operar com The Graphics Group, la divisió computacional de Lucasfilm. Gairebé una dècada després va ser adquirida per Steve Jobs, que a més va invertir per establir-la com una empresa independent d’animació.

No obstant això, quan Lawrence Levy es va unir a Pixar el 1995 com a Vicepresident Executiu, Director Financer i membre de l’Oficina del President, era una companyia de programari que amb prou feines es mantenia a flotació.

Més tard va formar part del consell d’administració.

Treballant en estreta col·laboració amb Steve, Lawrence va establir canvis audaços, va reorganitzar les operacions comercials, va liderar la sortida a borsa de la companyia i va ser peça fonamental en la seva venda per 7.400 milions de dòlars a The Walt Disney Company el 2006. Durant el procés, Lawrence i Steve van forjar una profunda i duradora amistat.

Aquest llibre revela a més una faceta d’Steve Jobs molt diferent a l’home dominador de la llegenda: un individu curiós i reflexiu que preferia arribar a resolucions mútues sobre les decisions empresarials i que, encara que inicialment impopular entre els seus empleats, es convertiria en el motor del talent creatiu sense precedents de Pixar.

0
0
0
s2smodern