Les conseqüències de les nostres accions

Hi havia una vegada... un grup de persones que estaven convidades a un banquet en un castell medieval. Era una festa esplèndida, els millors menjars, els vins més costosos ... No faltava l’orquestra. Els convidats tenien molta gana. I un cop tips, en lloc d’anar a casa, continuaven degustant aliments.
Eren tan voraços que es va acabar el menjar. L’amo de la casa va enviar als seus criats, recolzats pels guàrdies de seguretat, a buscar més aliments entre els pobres pagesos de l’entorn.
També el gas va començar a escassejar, i els cuiners van ordenar a alguns criats que tallessin fusta de les columnes i de la teulada per fer foc i continuar cuinant.
Al cap d’una bona estona les columnes cedien i apareixien esquerdes al sostre. Però els servents i els comensals estaven tan absorts en el seu que no s’adonaven de les conseqüències de les seves accions...
Relat anònim que ens fa pensar en que els nostres actes, desemboquen sempre en unes conseqüències determinades. I és que tots, en alguna ocasió no hem assumit la responsabilitat sobre les conseqüències d’aquests. Sovint es defuig de la nostra pròpia responsabilitat i s’atribueix a altres persones o a les circumstàncies...

Culpabilitzar altres no permet corregir errors, però és una fórmula que permet tapar-nos els ulls per no veure i negar-nos a acceptar l’autoria dels nostres propis desencerts comesos.
Creiem deixar de ser responsables dels nostres actes quan ens emparem en el victimisme. Solem recórrer a les queixes i a les lamentacions per la situació difícil que estem passant.
Ens agradi o no, som els responsables de la vida que portem. Construïm el nostre camí a força de les decisions que prenem cadascú és responsable per tant, del seu present i el seu futur.
En el nostre dia a dia no hi ha premis o càstigs, el que hi ha són conseqüències en base als nostres actes o omissions.
Acceptar la responsabilitat, evidencia la nostra maduresa personal. Consisteix a prendre consciència sobre les conseqüències que poden tenir cadascuna de les nostres accions. Si penséssim més en això, probablement, moltes de les coses que fem no les faríem.
Cada decisió implica conseqüències i responsabilitats. I si alguna vegada ens toca perdre, cal entendre-ho, reconèixer-ho i viure-ho amb intel·ligència i saviesa ja que de tot, fins i tot dels nostres propis errors, s’aprèn constantment.

powered by social2s