Sobre l’ambició

Hi havia una vegada... Un home pobre que es va trobar en el seu camí a un antic amic. Aquest tenia un poder sobrenatural que li permetia fer miracles. Com l’home pobre es queixava de les dificultats de la seva vida, el seu amic va tocar amb el dit un maó que immediatament es va convertir en or. L’hi va oferir a el pobre, però aquest es va lamentar que això era molt poc. L’amic va tocar un lleó de pedra que es va convertir en un lleó d’or massís i el va agregar al maó d’or. L’amic va insistir que tots dos regals eren poca cosa.

- “Què més vols, doncs?”, Li va preguntar sorprès el creador de prodigis.
- “Voldria el teu dit!”, Va contestar l’altre
Petit conte procedent de la Xina, escrit per Feng Menglong, de la dinastia Ming al segle XVI. És a més, un d’aquests relats que ens deixa un final obert perquè el lector pugui acabar al seu gust.
Sobre les ambicions... Quan es diu que un home o una dona és ambiciós, sorgeix immediatament una idea negativa d’aquesta persona. Es sol atribuir a un desig que afectarà de manera negativa als altres, sobretot a l’entorn laboral.
I és que com en tot sol succeir, dut a l’extrem és negatiu. Així, l’ambició diria que natural i innata en l’home, podria arribar a convertir-se en cobdícia i avarícia.
Realment hi ha moltes persones ambicioses que els seus desitjos desmesurats fan que se saltin els principis ètics i morals per aconseguir els seus objectius.
No obstant això, ser ambiciós no vol dir arribar fins a dalt trepitjant als teus companys. L’ambició ben gestionada conté uns valors que poden ser positius per a tothom. I això és important, ha de ser comunitària, és a dir, ha de buscar no només el bé personal de qui la posseeix, sinó el bé col·lectiu, en el cas de l’àmbit laboral, el de la companyia. Pot esdevenir una qualitat molt positiva i fins i tot necessària tant en l’àmbit empresarial com en altres terrenys.
Sense el desig de vèncer, de créixer, de qualificar-se, d’arribar a millors resultats, el resultat és la inèrcia. El desig de canvi és el que porta a grans transformacions. I aquestes són les qualitats d’una persona ambiciosa que anhela millores en el terreny laboral.

powered by social2s