El valor de la sinceritat

Hi havia una vegada, ... un rei que va convocar tots els solters del regne, ja que era temps de buscar parella a la seva filla.
Tots els joves van assistir-hi i el Rei els va dir:
- “Us donaré una llavor diferent a cada un de vosaltres ... al cap de 6 mesos haureu de portar-me en un test la planta que hagi crescut, i la planta més bella guanyarà la mà de la meva filla, i per tant el regne “.
Així es va fer; hi havia un jove que va plantar la seva llavor però no germinava. Mentrestant, tots els altres joves del regne no paraven de parlar i mostrar les belles plantes i flors que havien sembrat als seus testos.

Van arribar els sis mesos i tots els joves desfilaven cap al castell amb belles i belles plantes.
El jove estava massa trist, ja que la seva llavor mai va germinar, ni tan sols volia anar a palau, però la seva mare insistia que havia d’anar-hi, ja que era un participant i havia d’estar allà. Amb el cap baix i molt avergonyit, va desfilar l’últim cap al palau amb el seu test buit. Tots els joves parlaven de les seves plantes, i en veure el nostre amic van deixar anar a riure i burla. En aquest moment l’enrenou va ser interromput per l’ingrés de Rei. Tots van fer la seva respectiva reverència mentre el rei es passejava entre tots els tests admirant les plantes.
Finalitzada la inspecció, va fer cridar a la seva filla, i va cridar d’entre tots al jove que portà el seu test buit. Atònits, tots esperaven l’explicació d’aquella acció.
El Rei va dir llavors:
- “Aquest és el nou hereu del tron i es casarà amb la meva filla, ja que a tots vostès se’ls va donar una llavor infèrtil, i tots van tractar d’enganyar-me plantant altres plantes. Però aquest jove ha tingut el valor de presentar-se i mostrar el seu test buit, sent sincer, real i valent, qualitats que un futur rei ha de tenir i que la meva filla mereix “.
Magnífic conte d’autor desconegut, apte per a qualsevol edat que posa en rellevància el valor de la sinceritat, un de tants valors en desús.
Però cal destacar que és bona companya en qualsevol aspecte de la vida en general i professionalment en particular.
La sinceritat pot fer mal a qui la rep, pot avergonyir a qui la dona, ... però a la llarga o a la curta, tal com explica el conte, sol tenir sempre la seva merescuda recompensa a qui la professa.

powered by social2s