Una pedra en el camí

El distret va ensopegar amb ella ...
El violent la va utilitzar com a projectil ...
L’emprenedor, va construir amb ella ...
El pagès, cansat, la va utilitzar de seient ...
Per als nens, va ser una joguina ...
Drummond la va poetitzar ...
David, va matar amb ella Goliat ...
I Miquel Àngel li va treure la més bella escultura ...
En tots aquests casos, la diferència no va estar en la pedra, sinó en l’home. No existeix “pedra” en el teu camí que no puguis aprofitar per al teu propi benefici.

Bonica reflexió sobre quelcom tan simple, o no, com una pedra.
El text ens convida a reflexionar al menys, sobre dos aspectes ben diferents.
El primer d’ells té a veure amb la utilitat que li donem a les coses.
Vivim en un temps en què tot i estar immersos en un alt consumisme, ens plantegem el reciclatge de tot com a quelcom essencial de cara a la conservació del planeta.
El text ens mostra les múltiples funcions que ens pot oferir qualsevol cosa. Ens apunta al concepte de la reutilització, terme de gran actualitat encara que hagi existit des de sempre.
L’altre aspecte a què ens incita el text és el que compara una pedra en el camí amb qualsevol entrebanc que puguem tenir en la nostra vida personal o professional.
Qualsevol tipus d’ ensopegada que puguem tenir, cal acceptar-la i encaixar-la com a part constant del nostre aprenentatge mentre vivim. A ningú li agrada ensopegar, però qui no ensopega és perquè no camina.
La història està plena de negocis que han fracassat, i rar és l’emprenedor o l’emprenedora que no ha patit diverses derrotes i decepcions empresarials. De fet, probablement els emprenedors més exitosos són precisament aquells que han patit les caigudes més fortes.
El fracàs professional no té per què ser quelcom negatiu i pot ensenyar-nos lliçons molt valuoses.
És normal, i és el resultat natural d’abandonar la zona de confort, provar coses noves i tenir objectius ambiciosos.
Potser fins i tot és possible que no hi hagin pedres al camí sinó que les pedres siguin el camí per el qui empren, per al que s’atreveix a iniciar un projecte empresarial...

powered by social2s