Motius de celebració

El fet de celebrar el solem deixar per moments especials o quan s’aconsegueixen fites importants. Sens dubte que hi estem davant d’un gran motiu de celebració: La 100 edició del diari que tenim a les manes o a la pantalla. FELICITATS! ja que 100 edicions representa molt més que una fita aconseguida o uns objectius. Representen valors com la persistència, perseverança i la superació entre d’altres. Així que enhorabona i a seguir sumant més edicions.
Recordo quan estudiava el primer curs de Coaching ens incitaven a celebrar qualsevol cosa. Absolutament qualsevol! Havíem de celebrar els èxits i els fracassos, el que tirava endavant i el que es quedava pel camí... amb la conseqüent desubicació que això representava.

Recordo que en aquell moment no ho entenia i em generava certa fricció interna. En canvi, després d’haver-ho aplicat infinitat de vegades, ho entenc. Aquest fet representa que sempre és motiu de valorar el moment, l’instant i no tant els resultats, ja que d’aquesta manera estem aprenent a desapegar-nos del resultat i a valorar el camí pel qual estem transitant.
Hi ha una frase que diu “A la vida o tens èxit o aprens”, la qual la trobo fantàstica.
Per tant, sempre és motiu de celebració. Ja que si no hem obtingut el que volíem (resultats) podem aprendre una manera (o vàries) sobre com no s’aconsegueix el que volem o ens hem proposat.
D’aquesta manera es refereixen a l’inventor de la bombeta elèctrica, ja que es diu que una vegada mentre Edison estava en procés de creació, algú li va preguntar amb to irònic sobre quantes vegades hauria de fracassar per adonar-se que el seu projecte no anava enlloc. I ell mateix va contestar, que en aquell moment havia trobat 897 maneres de que no funcionés. I la seva persistència el va portar a fer història.
Per tant, quan parlem de celebracions, èxit i objectius no podem oblidar-nos de la frustració i altres emocions que generalment estan presents. Tenir persistència, resiliència i tolerància a la frustració ens pot ajudar a desenvolupar una actitud adequada en els moments incerts.
Alimentar la capacitat de celebrar qualsevol moment ens permet valorar i ser agraïts davant qualsevol circumstància. Tanmateix això ho podem experimentar avui en dia ja que tenir salut s’ha convertit en un valor preuat i un moment de celebració, un aspecte que només fa uns mesos vivíem de manera prou diferent.
Així que siguem celebradors, ja que sota el meu parer, és una bona actitud per caminar per la vida. Ni millor ni pitjor que altres, simplement una actitud, que alimenta una mirada apreciativa amb el que ens envolta. Així doncs t’encoratjo a celebrar èxits, aprenentatges i especialment a celebrar la Vida!.

powered by social2s