A l’ull de l’huracà

Vivim en un món incert, d’això no hi ha cap dubte. De fet, sempre ha estat així, l’únic que no ens n’adonàvem. No érem conscients.
Tots els esdeveniments de l’últim any no han fet més que accelerar aquesta sensació i ens han empès més que mai en un entorn VUCA.
Pot donar la impressió d’estar immersos en l’espiral d’un huracà, format per cansament, incertesa, soledat, pressa... tot i que també bellesa, esperança i confiança.

Cadascú pot viure en el seu propi huracà.
Seguint amb aquesta metàfora de l’huracà, quina és la millor posició per sobreviure’l? Es diu que en el centre és on hi ha una sensació de calma malgrat els forts vents que el formen.
Llavors avui en dia, quina és la manera de poder endinsar-nos a l’ull de l’huracà?
Per mi la manera més efectiva és desenvolupar el lideratge personal, per poder escollir com viure allò que ens passa, seguint la dita “No és el que passa sinó com vius allò que et passa”.
Per tant, la gran pregunta és: Com visc el que m’està passant?
Això és el que marca la diferència.
En el fons, el lideratge personal és una conversa interna, íntima. És una relació amb un mateix, on la qualitat de la relació dependrà de la qualitat de les converses. I aquí és on cal posar el focus d’atenció, en reconèixer el tipus de missatges que ens anem dient.
Per liderar-nos de forma efectiva haurem de reconèixer com el nostre passat ens ha modelat, posar Focus en el futur que voldríem viure sense perdre de vista el present, ja que és on prenem decisions que crearan el futur.
Un exercici interessant per reconciliar-nos amb el passat és revisar la nostra història personal o línia de vida, on podrem veure un patró sobre com hem viscut els diferents esdeveniments que ens han succeït. Aquest patró conforma la nostra identitat actual. Tot i que si som capaços d’assumir el rol d’observador desapegat, podrem posar distància entre les emocions viscudes i el comportament, i podrem donar-li un nou significat als fets que no podem canviar però si re-escriure la nostra relació amb ells.
Això ens aporta aprenentatge i lleugeresa i ens prepara per crear una Visió de futur. Una visió genuïna sortirà al plantejar-nos: Què és el que veig diferent a la meva vida si honro més els meus valors? Una visió clara ens aportarà serenitat en el dia a dia per crear el futur, millor convivència amb l’entorn VUCA.

powered by social2s