Ubicació: Digueu-me on estàs i et diré com anirà el teu negoci

Un dels aspectes que més ocupa i preocupa a l’hora d’obrir un establiment comercial i que, de fet, té moltíssima rellevància, és la cerca d’una ubicació idònia per al negoci; i el dubte és recurrent: quin local trio?
- A les zones on hi ha molts locals buits, i sovint allunyades dels centres comercials, els preus són més baixos, però també és on ens costarà més fer caixa. Si ens decantem per aquesta opció haurem de considerar invertir bona part de l’estalvi en accions per atraure clients.
- Per altra banda, a les zones que millor funcionen a nivell comercial costa trobar una oportunitat de compra o lloguer. I quan la trobem, està a uns preus que costarà molt rendibilitzar.


Aquestes són les dues situacions més esteses i que més o menys tothom pondera abans de decidir-se per un local concret: econòmic però amb un nombre de compradors potencials més reduït o car però, per aquest motiu, amb necessitat de fer vendes molt més rendibles per poder assumir la despesa.
Però hi ha una altra variable molt important que cal considerar, i que està fins i tot per sobre del que hem comentat fins ara: el perfil i els hàbits de compra dels vianants.
Sovint explico el cas d’una famosa cadena de botigues de fruites i verdures que va obrir un local en un cèntric carrer de Sitges. I, en contra del que algú va pensar al seu moment, el fet que passés molta gent per davant no va fer que el local fos rendible i va acabar tancant: molts dels turistes que hi passaven no s’aturaven a comprar fruita, i els habitants del municipi no s’apropaven fins a aquest cèntric carrer comercial per fer aquest tipus de compres.
Així, la pregunta que ens hem de fer no és pas si passarà molta gent per davant del local, ni tan sols si el teu establiment agrada més o menys, sinó si les persones que hi passaran estaran disposades a comprar al teu establiment en la ubicació en què es troba.
Sense una anàlisi prèvia dels hàbits de compra dels vianants ens podem trobar que tota la inversió que fem en el nostre local no serveixi de res, i haguem d’acabar tancant.Ja no es tracta només de minimitzar els riscos, sinó també d’optimitzar les oportunitats: més enllà de la quantitat de persones que passin per davant del nostre local, el que importa és la qualitat.

 

 

powered by social2s