El turisme que ve

No cal dir que el turisme és un sector econòmic molt important, a nivell català i també a Espanya, on tan sols França és davant a nivell d’importància en turisme (OMT 2019). A Europa afecta directa i indirecta a més de 30 milions de persones a Europa (UE). Éssent el turisme el sector més tocat per la pandèmia, degut als confinaments, molts no sobreviuran, altres es reinventaran.

Aviat o tard, la pandèmia serà història, serà massa tard per molts, però serà cosa del passat, i em dona la sensació que el turisme és com un globus a punt d’explotar, en quan es pugui serà una autèntica bogeria, els qui ens agrada viatjar, tenim mono, molt de mono. És cert que molta gent estarà tocada econòmicament, però en comptes d’anar a Nova Zelanda anirà a París, però el fet de confinar-nos ens fa tenir més ganes de sortir més lluny.
Aquest fet, amb la mort de molts negocis directes i indirectes del turisme, farà que quan arribi l’explosió de turisme, el pastís estigui repartit entre menys actors, es transformarà en un inici en un oceà blau, i aquí poden aparèixer diferents avantatges competitives. Per tant, preparem-nos si seguim vius (empresarialment), per l’època daurada entre Setmana Santa 2021 i estiu 2021.
S’ha potenciat un turisme en contacte amb la natura, allunyant-se de les grans ciutats i masses, un cop més el Penedès pot posicionar-se si s’hi aposta.
La situació ha afavorit propostes com el cicloturisme, el senderisme, el turisme cultural i gastronòmic. La necessitat de la distància social, i del nombre reduït de persones, ha donat lloc a un turisme en contacte amb la natura, lluny de possibles aglomeracions.
Ara toca formar-se!
La formació i especialització poden resultar claus per trobar feina en el futur o començar un projecte. Crec que ara és el moment clau per formar-se. Si vols treballar en el sector o tens un negoci, és el moment de fer un màster, un postgrau, cicle formatiu...
Apostar pel sector turístic no és cap tonteria, tal i com he desenvolupat abans tornarà a ser un sector molt potent. Ara podria ser el moment d’adquirir nous coneixements, especialitzar-se o començar un grau.
La situació que estem vivint és atípica, és cert, que dues terceres parts de món estiguessin confinades no havia passat mai, ni tan sols en la Guerra Civil ni en la Primera o Segona Guerra Mundial. La situació actual hauria de ser útil, i tant de bo que estiguem preparats per a la futura nova pandèmia.

powered by social2s