La disruptiva laboral en el futur

El futur laboral s’enfronta a una disruptiva brutal, canvis a la vista!
Cap a on anirà el món laboral en un futur proper? Estarem preparats, empreses, jovent? Quins canvis hi haurà, i a quina velocitat serà el canvi? Ja deixem enrere la era de la informació, i ens endinsem en l’era de l’economia col·laborativa i del treball en comunitat.

Els principals gurus de l’economia ens dibuixen un escenari totalment diferent al que estem acostumats, segons Daniel Truran, director de comunicació i màrqueting de B-Lab Europe, «en el futur treballarem la meitat del dia per dedicar l’altra part de la jornada a contribuir a la comunitat» ni més ni menys, disruptiva total! I m’encanta!!!

Hi haurà la necessitat de distribuir la riquesa, el creixement de la població, la falta de llocs de treball, degut en si per l’entrada de la tecnologia (robots), farà que el treball sigui tan sols el necessari per subsistir, la resta entra en joc l’economia col·laborativa, treballar per la comunitat per redistribuir temps i treball, per tant també la riquesa.

L’arribada de Trump al poder mundial, el “BREXIT” a la Gran Bretanya, Rajoy manté la presidència espanyola i altres exemples són símptomes de la incertesa i la inestabilitat que hi ha a nivell global, és cert que la societat no es revolta perquè el sistema no ho permet, però la societat té més poder del que ens pensem i d’ella vindrà la revolució... temps al temps.

El Fòrum Econòmic Mundial vaticina, que en els propers cinc anys, les 15 grans economies desenvolupades i en desenvolupament del món perdran cinc milions de llocs de treball per la falta d’adaptació tecnològica, els canvis econòmics i el creixement demogràfic. No obstant això, aquest organisme assegura que si els perfils s’adapten bé, es podran crear al mateix temps 2,1 milions de llocs de treball. Dins dels llocs de treball que desapareixeran es troba el sector de l’automoció i altres: Daniel Truran també diu, «D’aquí a 20 anys, els cotxes no necessitaran conductor, i els taxis i autobusos desapareixeran», «A més, perfils com els call-center o els advocats que es dediquen a llegir contractes no seran necessaris perquè tot això ens ho facilitarà la tecnologia i la robòtica».

Aquest trencament brutal de treballar per una nòmina la meitat del dia i l’altre per la comunitat es viurà com un drama, però hi haurà gent més preparada, que trobarà sortides, la llei de la selva, qui s’adapti millor, sobreviurà millor, però al final tothom s’adaptarà. I els organismes públics, com sempre, aniran per darrera però acabaran entenen la situació i fent de mediadors, en tota aquesta gran revolució!


Visca la revolució!!!

powered by social2s