365 dies després

Els qui tenen bona memòria recordaran que ara fa un any vam estrenar Windat, en resposta a la necessitat fer un pas endavant, créixer i incloure sota un nou logo tot el que per a nosaltres significa la protecció de dades.
D’una banda, la pedagogia: sempre hem defensat que no hi ha una bona aplicació de les lleis i la normativa (de protecció de dades ni de cap tipus) si no hi ha un “i per a què ho faig?”. Això és el que busquem transmetre amb Windat: anar més enllà i mostrar tot el que poden guanyar (win) les empreses fent una bona aplicació de les mesures i els requeriments legals en matèria de protecció de dades.

D’altra banda, i donat els temps que s’acostaven, també vam voler mostrar una imatge actualitzada, en línia amb els canvis normatius que s’estaven produïnt. Perquè la data que vam escollir per llançar la nova marca no va ser casual. Uns dies després començava a aplicar-se definitivament el reglament europeu de protecció de dades, aquell que ja portava dos anys rondant però que a molts (i molts vol dir MOLTS) va agafar a contrapeu.
Sempre hem cregut que la prevenció és clau per evitar problemes en el futur. Tot i així, hem hagut de batallar molt durant aquests 365 dies per fer entendre que el millor atac és una bona defensa. Totes aquelles empreses que ja venien amb feina feta només han hagut d’aplicar certs canvis normatius. Però les que van caure del pomer el mateix dia 25 de maig han hagut de fer una marató de muntanya.
I per si tot això fos poc, vam acabar el 2018 amb l’aprovació de la nova Llei orgànica de protecció de dades i garantia dels drets digitals.
Però no acabem aquí.
Des dels nostres inicis en aquest món, hem sigut molt insistents en acompanyar a les empreses en el camí de la protecció de dades, entenent que hi ha negocis que, per la tipologia de dades que tracten, els podem deixar anar més al seu aire.
És per aquest motiu que hem llançat Pladat, una plataforma online de protecció de dades que neix per donar resposta a les necessitats d’aquelles microempreses, comerços i autònoms que fan un tractament de dades bàsiques, oferint-los la possibilitat de complir amb la protecció de dades mitjançant una plataforma digital.
Si els últims 365 dies han donat lloc a tot això, imagineu fins on podem arribar amb 365 dies més. Ens acompanyeu?

powered by social2s