Pel Penedès Econòmic, un aniversari impossible d’oblidar

    Com si els aniversaris, en general, siguin quelcom que hom oblida fàcilment!, ja es pot dir, ja. Normalment no és dia que passa de llarg enmig de la més absoluta indiferència. És clar. Però en aquest cas no tinc cap mena de dubte que serà així, que serà un record inesborrable i que ningú tindrà dubte de quan aquesta capçalera va arribar a ser centenària. Cent números assolits en ple any 2020. Aquestes xifres aniran sempre de la mà. Tant de bo el doble centenari arribi en un altre context, també digne de ser recordat, però més motius més engrescadors. Mentre això arriba, gràcies per la feina...i per molts anys!

    En qualsevol cas, no ens queda altra que, com se sol dir, intentar transformar aquest moment de crisi generalitzada per culpa de l’epidèmia en una oportunitat. Ningú diu que sigui fàcil, és clar, i segur que hi ha qui només veu paraules buides en aquesta frase, però és innegable que cal moure’s i adaptar-se.
    Tothom ho pot fer igual? No. Recuperant una frase d’Albert Einstein, “en els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”. És a dir, cal una reflexió i cal apostar per noves formes de fer. Avui el terme de moda és “transformació digital”, perquè la realitat, crua, ens ha demostrat que digitalitzar un negoci ja no és una opció. És la pura supervivència per a una gran majoria.
    No és només pensar productes o serveis en digital, és atendre els clients i tenir capital humà avesat, cuidat i equipat amb i per les eines digitals de l’empresa. I aquí és quan descobrim que sí, que una immensa quantitat de petites, mitjanes i grans empreses tenen la seva oportunitat d’adaptació davant seu.
    L’aturada d’aquests mesos ha estat això en moltíssims aspectes. Una frenada en sec radical. Però és necessari no perdre de vista un camp on la pausa ha estat inexistent, aquest que ens agrada insistir que no ens permet una treva, la digitalització. Hem fet un salt endavant en el temps, cremant etapes en qüestió de setmanes quan la lògica pre-pandèmia ens hauria fet arribar a aquest punt en no menys de sis anys, segons alguns experts en transformació digital.
    No perdem aquest tren. Ens hem de preparar i ens hem d’adaptar, possiblement amb dosis d’imaginació, però també des del convenciment que la transformació tecnològica ens ha d’enfortir. I no és només si el meu negoci és capaç d’oferir o de generar aquest servei digitalment, és també si sóc capaç de rebre’l, si tinc una xarxa de proveïdors que circula en aquesta via i que m’ajuda en aquest camí i que m’exigeix que no em quedi enrere.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu