Protecció de dades a cost 0

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades s’ha posat dempeus: NO existeix l’adaptació de les empreses a la normativa de protecció de dades a cost zero. I si algú us ofereix serveis en aquest sentit ÉS IL·LEGAL.
L’AEPD s’ha alçat per difondre un comunicat on explica la proliferació de consultories i empreses que ofereixen a pimes i autònoms l’adaptació al RGPD i la LOPDGDD sense cost, mitjançant estratègies fraudulentes.
La protecció de dades no és un “copio-enganxo” ni una plantilla. A Windat ho sabem molt bé, i així ho transmetem als nostres clients.
L’adaptació d’una empresa a la protecció de dades suposa molta feina:

- Conèixer molt bé l’estructura de l’empresa: què fan, com, treballadors, etc.
- Determinar quins tractaments de dades es fan: si es tracten dades sensibles o no.
- Revisar, dissenyar i aplicar la protecció de dades a les circumstàncies específiques de cada empresa, i redactar tota la documentació corresponent a mida de cada client.
Moltes empreses ignoren tota aquesta feina i a més perceben la protecció de dades com una obligació legal més i un malbaratament de recursos econòmics. Això les empeny a recórrer a experts de dubtosa professionalitat.
Us detallem alguns dels trets distintius d’aquestes pràctiques enganyoses:
- Compliment de forma, però no de fons: utilitzen formularis estàndard sense personalitzar segons la casuística de cada empresa, de manera que es du a terme un “compliment de l’expedient”.
- Serveis innecessaris, pràctiques agressives i competència deslleial: si us diuen que heu de contractar serveis innecessari; si us ofereixen l’adaptació a la normativa a un preu molt inferior al de la competència; o si al·leguen que treballen en col·laboració de l’AEPD, SOSPITEU!
- Utilització de fons destinats a programes de formació: l’adaptació a la protecció NO és bonificable.
- Infracció tributària: l’adaptació a la protecció de dades NO és una activitat formativa dirigida a treballadors, per tant, ha de tributar al 21% d’IVA.
Amb les consideracions pertinents fetes, a partir d’aquí la responsabilitat recau sobre l’empresa que decideix contractar aquests serveis.
El nostre consell? Informeu-vos de quines són les vostres obligacions i consulteu quin és el mètode més segur per a què la vostra empresa les compleixi.

powered by social2s