Protecció de dades a cost 0

    L’Agència Espanyola de Protecció de Dades s’ha posat dempeus: NO existeix l’adaptació de les empreses a la normativa de protecció de dades a cost zero. I si algú us ofereix serveis en aquest sentit ÉS IL·LEGAL.
    L’AEPD s’ha alçat per difondre un comunicat on explica la proliferació de consultories i empreses que ofereixen a pimes i autònoms l’adaptació al RGPD i la LOPDGDD sense cost, mitjançant estratègies fraudulentes.
    La protecció de dades no és un “copio-enganxo” ni una plantilla. A Windat ho sabem molt bé, i així ho transmetem als nostres clients.
    L’adaptació d’una empresa a la protecció de dades suposa molta feina:

    - Conèixer molt bé l’estructura de l’empresa: què fan, com, treballadors, etc.
    - Determinar quins tractaments de dades es fan: si es tracten dades sensibles o no.
    - Revisar, dissenyar i aplicar la protecció de dades a les circumstàncies específiques de cada empresa, i redactar tota la documentació corresponent a mida de cada client.
    Moltes empreses ignoren tota aquesta feina i a més perceben la protecció de dades com una obligació legal més i un malbaratament de recursos econòmics. Això les empeny a recórrer a experts de dubtosa professionalitat.
    Us detallem alguns dels trets distintius d’aquestes pràctiques enganyoses:
    - Compliment de forma, però no de fons: utilitzen formularis estàndard sense personalitzar segons la casuística de cada empresa, de manera que es du a terme un “compliment de l’expedient”.
    - Serveis innecessaris, pràctiques agressives i competència deslleial: si us diuen que heu de contractar serveis innecessari; si us ofereixen l’adaptació a la normativa a un preu molt inferior al de la competència; o si al·leguen que treballen en col·laboració de l’AEPD, SOSPITEU!
    - Utilització de fons destinats a programes de formació: l’adaptació a la protecció NO és bonificable.
    - Infracció tributària: l’adaptació a la protecció de dades NO és una activitat formativa dirigida a treballadors, per tant, ha de tributar al 21% d’IVA.
    Amb les consideracions pertinents fetes, a partir d’aquí la responsabilitat recau sobre l’empresa que decideix contractar aquests serveis.
    El nostre consell? Informeu-vos de quines són les vostres obligacions i consulteu quin és el mètode més segur per a què la vostra empresa les compleixi.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu