PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Adaptació psicològica a la crisi i demandes dels clients post Covid-19

Des d’una vessant psicològica, la crisi del Covid-19 està suposant un trauma per a gran part de la població; amb lògiques diferències interpersonals, doncs cadascú reacciona segons la seva situació, el seu entorn i la seva manera d’afrontar les crisis. Segurament ens veurem reflectits en alguna/es de les següents fases o de maneres d’afrontar el problema:
- Negació: la primera fase va ser per a molts la de negar el que se’ns venia a sobre; és un mecanisme de defensa que amorteix l’impacte immediat: “no serà per tant”, “a mi no m’afectarà”.

Llegeix més...

Ubicació: Digueu-me on estàs i et diré com anirà el teu negoci

Un dels aspectes que més ocupa i preocupa a l’hora d’obrir un establiment comercial i que, de fet, té moltíssima rellevància, és la cerca d’una ubicació idònia per al negoci; i el dubte és recurrent: quin local trio?
- A les zones on hi ha molts locals buits, i sovint allunyades dels centres comercials, els preus són més baixos, però també és on ens costarà més fer caixa. Si ens decantem per aquesta opció haurem de considerar invertir bona part de l’estalvi en accions per atraure clients.
- Per altra banda, a les zones que millor funcionen a nivell comercial costa trobar una oportunitat de compra o lloguer. I quan la trobem, està a uns preus que costarà molt rendibilitzar.

Llegeix més...

Com captar clients? estudia la competència

Fa no gaire comentava en una ponència a emprenedors sobre la millor manera de captar clients, i tot i que cada mercat és un món i cal fer una anàlisi específica de cada situació, el fet de tenir en compte la nostra competència és un punt de partida necessari. Així, primer de tot hem de poder reconèixer quina és la situació del nostre entorn competitiu:

Llegeix més...

Un pilar essencial per a l’empresa

A l’hora de construir un edifici, no concebem que no hi hagi un estudi previ sobre quin és el tipus de sòl on rauran els fonaments, o quin pes hauran de suportar. De fet els arquitectes han de desenvolupar informes molt feixucs sobre tot tipus d’aspectes que poden influir en l’estabilitat de l’edifici, com poden ser la climatologia (si han de suportar forts vents, si acostuma a ploure, a nevar, si farà fred o calor,...), els moviments sísmics de la zona o per on passa l’aigua quan plou. Tot això, amb un clar objectiu: que l’edifici disposi d’una estructura sòlida, que no caigui.

Llegeix més...

Inverteix en missatges no adequats i perdràs calers

Que la comunicació és important per donar a conèixer el nostre negoci i els serveis/productes que oferim és una idea que, en general, està ben arrelada en l’empresariat. Del que no sempre s’és prou conscient és de la manera com els nostres missatges influeixen sobre el públic objectiu: segons quin missatge utilitzem, el seu efecte pot no anar en la direcció que volem, arribant fins i tot a ser contraproduent.

Llegeix més...