PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

“The Garden by Oriol Rossell”, el nou Wine Bar del Celler Oriol Rossell

 

En un entorn privilegiat a la finca de Cal Cassanyes, m’entrevisto amb el Toni Rossell el propietari del Celler Oriol Rossell. Cada racó que veig està ple d’història i d’històries que ell mateix m’explica amb l’orgull de formar part d’aquest llinatge i alhora amb la responsabilitat de fer-la actual, moderna, sostenible i competitiva. I per això sóc aquí per conèixer de primera mà com ho fa un negoci hereu de segles, no només per seguir viu sinó per créixer i diferenciar-se en un sector tan competitiu com és el del vi i el cava.

Llegeix més...

El Parc de les Olors, connectar i sentir

 

Avui ens passegem pel Parc de les Olors de Sant Marçal un lloc ple de plantes aromàtiques i medicinals en un entorn que convida a sentir i a gaudir. I coneixem la Brigit que és agricultora i naturòpata, n’ha après però ha viscut tota la vida envoltada de vinya i amb la ramaderia.

Brigit, d’on et ve la passió per les plantes?
Ve de lluny, la meva àvia i rebesàvia eren remeieres. De fet elles collien i portaven el puliol i d’altres plantes a Cal Vicentó.
Ara em dedico una mica al mateix, jo mateixa cultivo les plantes i li dono diferents usos.

Llegeix més...

Desenfoca’t, una manera de relaxar la ment...

 

A les portes del mes d’agost en què, una bona part (no tothom) fa uns dies de vacances, m’agradaria aportar unes propostes perquè aquest temps d’estiu i “d’aturada” siguin realment moments reparadors que ens aportin quelcom més que un descans merament físic (que no és poc).
Sabem que cada experiència viscuda contribueix al desenvolupament del nostre cervell potser més fins i tot que l’excessiva concentració en un tema, en l’estudi o en la resolució d’un problema.
Experimentar, badar, jugar, sentir, “no fer”, escoltar, mirar, pensar, aturar-se, associar idees, contemplar, imaginar, emocionar-se... aquestes són les propostes i és el que miraré de desgranar en aquesta entrada del bloc.

Llegeix més...

De terrasses i negocis

 

Només cal passejar pel centre de qualsevol petita o gran ciutat per adonar-nos que la proliferació de terrasses forma ja part del panorama d’oci local. L’ampliació d’horaris, d’espais, i modificacions d’algunes ordenances en diferents municipis arran de la pandèmia per ajudar un dels sectors més castigats durant el darrer any, ha canviat la fisonomia dels centres de les ciutats.
La relació entre comerç local i gastronomia, en general, en surt beneficiada i menys la convivència amb el descans veïnal.
Però aquest article s’adreça sobretot als i les emprenedores que estudien la possibilitat d’obrir un negoci de restauració. No són negocis ni fàcils ni barats en un sector molt sobredimensionat (70.726 segons l’INE).

Llegeix més...

Manpuck: Un Gastrocafè al cor de Vilafranca

 

Entrevisto l’Anna el segon dia de l’obertura del Gastrocafè Manpuk a la Plaça de Santa Maria. Ella, el Koji i la Miyuki, que regenten el restaurant la Fàbrica porten una nova proposta innovadora al cor de Vilafranca.
Com tants negocis, la pandèmia els va fer adonar d’una evidència. Tenien la intenció d’ampliar la Fàbrica, però els esdeveniments del darrer any els van fer replantejar l’escenari. Van veure clar que en aquest moment, tothom vol estar fora, i es pregunten, què li falta al nostre restaurant...? La resposta era clara, terrassa.

Llegeix més...

Muna hairdressing, passió i enamorament pels cabells

 

Entrevisto la Muna el mateix dia que fa cinc anys que va obrir la seva perruqueria. En tenia 30 aleshores i amb emoció, por i incertesa va donar inici a la seva aventura professional, empresarial i també personal.

Va començar la seva carrera a Torrelles amb 14 anys fent d’ajudanta i després als 16 anys al Txac Txac d’aprenent i posteriorment en altres centres. Sent un enamorament total per la seva professió que la porta a  aprendre i evolucionar de forma permanent.

Llegeix més...

D’Embotits Mallart a Mallart Artesans xarcuters. Una iniciativa social que té forma d’embotit

 

Fundació Más Albornà és una entitat sense afany de lucre que acompanya persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió social. Ho fan  en el seu projecte de vida i els ofereixen els suports que necessiten com ara serveis assistencials (un lloc on viure), també suport domiciliari, centre de dia o un lloc de treball en funció de cadascuna de les  persones.

És una entitat arrelada al territori que vol contribuir a construir un territori més just i més socialment responsable.

Des del 2018 el nom de Mas Albornà va del bracet amb el nom de Mallart

Llegeix més...

Les Iaies. Més que un vi

 

Entrevisto l’Anna i la Laia dues germanes, joves emprenedores que he vist néixer i créixer. Escoltar-les, emociona: valors, tradició, somnis, futur, joventut.
L’Anna és biòloga amb una gran passió pel vi i el cava que descobreix arran del seu pare que està en el sector. Ha treballat molts anys fent visites d’enoturisme.
La Laia és estudiant de Medicina i explica que ha crescut envoltada de la cultura del vi i del cava des de ben petita.

Llegeix més...

 Ja és a la venda el número 114

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu