Entro a la Biciclera i, entre reparacions de bicicletes i serveis de bar, parlo amb els dos Fèlix que regenten aquest negoci que va obrir a Vilafranca poc abans de la pandèmia a l’Era Enrajolada i que aquest mes s’ha traslladat al carrer General Cortijo.

  En Fèlix Marc Guardiet té 37 anys i és un gran aficionat a la bicicleta, en el sentit més ampli de la paraula: anar en bicicleta, mirar ciclisme esportiu, arreglar-les... En Fèlix Carbó és més aficionat al ciclisme que a la bicicleta i té 40 anys. Quan treballava a la Moderna quedaven sovint per veure ciclisme per televisió. Sempre deien que seria molt interessant que existís un lloc on poder anar habitualment a seguir el seu esport favorit.

  M’entrevisto amb l’Albert que ha obert fa escassament un mes una botiga al carrer de la Paloma a Vilafranca del Penedès especialitzada en jocs de taula.  Ell ha fet de comercial tota la vida en diferents sectors, maquinària manteniment, assegurances... i de fet segueix encara amb la seva activitat professional com freelance en projectes relacionats amb tecnologia. La botiga, ens explica, és una activitat complementària que fa amb la seva dona la Ivana.  

  La Sara i la Ivet són dues esteticistes molt especialitzades  en ungles que fa un any van obrir un local a la Parellada. El nom del seu local “amb ànima” explica la seva raó de ser. Donar un servei més enllà del que és estrictament estètic i aconseguir que les seves clientes se sentin acollides en aquest espai. El temps i les sinergies en diferents aspectes personals i professionals han fet que en el camí es trobin amb la Laia i la Laura, especialistes en la bellesa de la mirada i una visió holística del món de l’estètica respectivament. 
  Han vist que juntes poden fer un projecte molt complert i oferir un servei integral alhora que especialitzat. D’aquí neix la nova proposta que porta el mateix nom i que estarà situat a l’Avda Tarragona i que obrirà portes aquesta primavera. 
  M’entrevisto amb la Sara, la Ivet, la Laia i la Laura en el seu petit centre a la Parellada. Se les veu il·lusionades i creatives a les portes d’emprendre la nova aventura. Mentre parlem flueixen les idees...

  Fa pocs dies el Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf va presentar l’informe de dades del mercat de treball a l’Alt Penedès i Garraf corresponent al darrer mes del 2022.

  Les dades ens expliquen que a la comarca de l’Alt Penedès hi ha 3.248 empreses i durant el 2022 se’n van crear 27 de noves. Lluny estem encara de les 3.800 que hi havia enregistrades l’any 2008. I si mirem el nombre d’autònoms ens dóna una xifra de 7.640 tenint en compte que enguany se n’han donat de baixa 55. Com passa en el nombre d’empreses, també en el cas del nombre d’autònoms,  hem vist un descens des de l’any 2008 en que es van arribar als 8.200 autònoms.

  Xavier Gasol Santa és metge de l’esport especialitzat en ecografies i molt vinculat  al Girona i al CAR de Sant Cugat.  Des de fa dos anys ha obert un servei de MEDICINA de l’ESPORT a les instal·lacions de Mútua Penedès i amb la seva col·laboració. 
  La medicina de l’Esport és una disciplina mèdica molt resolutiva en el tractament de lesions dels teixits tous, tan si són relacionades amb l’esport com si no ho són. La fisioteràpia i la readaptació, estan en la base, entre d’altres dels tractaments usats.

  L’any 2019 en aquest mateix espai vaig entrevistar la Maria i la seva mare Chus. Tenien un somni que era omplir el món de colors. A través dels seus retoladors la Maria pinta i plegades dissenyen peces de roba, i objectes diversos.

  En un inici tenien els dissenys però no sabien molt bé on ho aplicarien. Tres anys després podem veure tots aquests dissenys aplicats a la moda en un ampli catàleg a la seva pàgina web. El somni és tangible.

  Obrir un negoci, ampliar el que tens, buscar un nou servei, un nou producte, és sense cap mena de dubte un exercici de creativitat. Tant és que el negoci doni resposta a una oportunitat, desenvolupi una habilitat de qui l’impulsi o sigui la continuïtat d’un negoci familiar o qualsevol dels centenars de motius que porten una persona  o un equip a obrir una nova empresa... sempre, cal una gran dosi de pensament creatiu.

  Com cada any, dedico la darrera entrada del bloc de la temporada a un tema “propici per l’estiu” i que alhora ens aporti idees i coneixement renovat pel “nou curs” al setembre.
  Aquest any aposto per la CURIOSITAT. La que diuen serà fonamental en la societat que ve.
  La curiositat és el desig de conèixer i de saber, una inclinació a aprendre allò que no coneixem.
  I per si sentiu curiositat per la curiositat faré dues recomanacions, la primera és la plataforma CURIOSITY ATELIER d’Alfons Cornella que fa una acurada i extensa i amena investigació sobre la curiositat que és altament recomanable. I l’altra recomanació és el llibre “La niña que todo lo quería saber. La curiosidad: claves para una vida más inteligente y feliz” de Teresa Viejo. 

  Ja és a la venda el número 131

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu