Com cada any, dedico la darrera entrada del bloc de la temporada a un tema “propici per l’estiu” i que alhora ens aporti idees i coneixement renovat pel “nou curs” al setembre.
  Aquest any aposto per la CURIOSITAT. La que diuen serà fonamental en la societat que ve.
  La curiositat és el desig de conèixer i de saber, una inclinació a aprendre allò que no coneixem.
  I per si sentiu curiositat per la curiositat faré dues recomanacions, la primera és la plataforma CURIOSITY ATELIER d’Alfons Cornella que fa una acurada i extensa i amena investigació sobre la curiositat que és altament recomanable. I l’altra recomanació és el llibre “La niña que todo lo quería saber. La curiosidad: claves para una vida más inteligente y feliz” de Teresa Viejo. 

  Entrevisto la jove Beta Suriol estilista, assessora d’imatge i directora creativa, té 22 anys. La vaig conèixer en un espai de joves creadors organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca.
  La vaig escoltar i vaig sentir un missatge fresc, nou, esperançador. Explicava Hyptia “és l’evolució d’un jo personal a través de l’art...com un alter ego, una evolució a través de l’art.”
  Va estudiar Estilisme d’indumentària i en acabar volia treballar d’ alguna cosa que omplís tots els valors que ella tenia molt clars: la unió de la sostenibilitat, la inclusió, la moda i la roba.
  De seguida va veure que li costaria molt trobar un lloc de treball que unís aquests quatre valors i així es va decidir a engegar el projecte Hyptia.

  Fires, jornades, tertúlies.... el calendari, quan arriba el bon temps, s’omple d’esdeveniments que  fomenten l’emprenedoria. Entre el públic, joves estudiants, persones de diferents edats que tenen en ment alguna idea de negoci i aquells i aquelles que ja han donat el pas d’engegar el seu propi negoci.

  En els darrers anys he fet moltes intervencions explicant el significat d’emprendre amb un missatge ben clar, emprendre és practicar l’ofici de ser persona. Emprenem a la vida (i no parlo només ni sobretot de muntar empreses) perquè tenim necessitat de projectar, d’il·lusionar-nos per un repte, una fita, sigui o no empresarial.

   

  M’entrevisto amb el Miquel Angel Mora que es defineix com a emprenedor. I en dono fe perquè el vaig conèixer fa ja molts anys quan va impulsar el seu primer projecte empresarial. Des d’aleshores no ha parat de generar noves idees i convertir-les en empreses. Ell mateix explica que  li agrada emprendre “per l’eròtica que té emprendre”. Conviu bé amb la incertesa i amb el risc inherents amb els inicis de qualsevol projecte empresarial. En aquesta fase se sap moure. A l’inici passen moltes coses, em diu, entre elles, la possibilitat de fracàs. Ho diuen les estadístiques i ho diu la realitat. 

   

  Entrevisto Jordi Lafuente, a la nau on hi havia una coneguda empresa vilafranquina a l’Avda Tarragona, qui hi ha muntat aquesta atractiva i atrevida proposta lúdica. Una persona que s’ha fet a sí mateix amb coneixements d’enginyeria i que ve del món de la construcció i l’arquitectura. Només en la  primera impressió ja s’endevina una  persona molt inquieta amb grans coneixements i experiència en diferents  àmbits i també molt apassionat de la cuina.

  En aquest darrers mesos he tingut l’oportunitat d’estar amb centenars de joves d’instituts de diferents indrets de tot Catalunya. Joves més grans de 16 anys que estan estudiant una formació professional de diferents modalitats. Enguany, en el marc del Pla de Modernització de la Formació Professional del Ministeri d’Educació, s’ha dotat econòmicament a 1850 centres (50 a Catalunya) perquè facin un impuls d’aules d’emprenedoria. Cada centre decideix com aborda aquesta fita.

  No és la primera vegada que Mas Palou és protagonista d’aquest espai. Des del Quadern de l’Emprenedor ens fem ressò d’experiències innovadores que ens poden resultar inspiradores. I aquest n’és un cas.

  Entrevisto la Maria Vallès, la nova generació de Mas Palou. Ens explica que Mas Palou és una masia però és també una família i que es dediquen tant al conreu de les vinyes com al negoci de turisme rural.

   Ja és a la venda el número 123

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu