SANTA GLORIA, COFFEE&BAKERY

    Bons productes en un entorn bonic de Vilafranca

    Entrevisto l’Albert i en Jordi Massip de Vilanova, tots dos amb un MBA. Són franquiciats de Santa Gloria i Coffee Bakery i formen part del projecte d’expansió al Penedès, Garraf, Barcelona, Nord de Catalunya i Balears. Abans d’això, tots dos eren farmacèutics i tenien les seves pròpies farmàcies a Vilanova. Però, com a empresaris emprenedors, van prendre la decisió de vendre les seves farmàcies, ja que eren molt competitius en el món de les vendes en línia. Van reinvertir els guanys en diferents sectors i, després de la pandèmia, van veure la importància de les necessitats primàries i van identificar empreses que havien tingut èxit, sobretot en el sector de les cafeteries i fleques a Catalunya. Van apostar per aquest model de negoci que és totalment català, i, que està enfocat a oferir un producte de qualitat i a generar sempre un entorn agradable.

    Ja ens heu explicat que teníeu en ment un projecte d’inversió però per què vau optar per aquesta marca i per què en aquest lloc?

    Vam veure que aquesta marca mira de forma molt intencionada l’equilibri sempre entre la qualitat i el lloc. L’espai on s’ubiquen  les cafeteries és molt  agradable . Això fa que tinguem un factor diferenciador, no només en allò que oferim sinó al local, en la cura dels detalls i la decoració.

    En el cas de Vilafranca la situació a la Parellada és immillorable. Quan vam veure aquest local ens preguntàvem com era possible que estigués tancat. És veritat que va requerir d’una inversió inicial molt elevada. En un primer moment costava fins i tot d’apreciar tot el que ofereix aquest espai perquè hi havia moltes zones tapades amb pladur.

    En aquests moments hi ha molta oferta a Vilafranca d’establiments tipus fleca i cafeteria. Creieu que hi ha públic per a tothom?

    Aquest establiment està pensat per a persones que apreciïn molt l’entorn cuidat i, per exemple, el fet de no tenir tirador de cervesa també acaba essent un element de segmentació de públic. És veritat que hi ha molta oferta però hi ha un públic per a tot.

    El fet que hi hagi moltes franquícies de pa concentrades i hi ha gent per generar sinergia. Està ben demostrat que és mes fàcil tenir feina si tens competència que si no n’hi ha, quan es produeix una  sinergia positiva.

    Com és que vau triar com a primer lloc per establir-vos Vilafranca?

    Ens ho vam mirar molt. Vam venir al carrer de la Parellada 8 diverses vegades en diferents moments i dies: en dimarts, en dissabte, un dimecres d’hivern, i ens va sorprendre molt positivament la vida i el moviment que té el centre de la Vila. Vist això vam decidir que aquest era el carrer més interessant i després va venir la recerca del local. I la veritat és que va ser una gran troballa.

    Què és el que us ha resultat més difícil de tot el procés?

    Sense cap dubte les obres. Es tracta d’un antiga casa pairal, era molt antiga i hi ha hagut molta feina de rehabilitar i habilitar espais i tot amb uns calendaris molt ajustats. Tampoc és fàcil tot el que té a veure amb el personal. Ja sabem que en aquest sector hi ha molta rotació de personal i els sous són baixos i els horaris dolents. Hem tingut molta cura en això intentat millorar la qualitat de vida de les persones que treballen amb nosaltres. Tenim molts currículums però mirem de prioritzar els i les que viuen aprop perquè es puguin estalviar el transport. Pel que fa als caps de setmana, tothom en té 2 de lliures. Hem muntat l’equip a partir d’aquests dos principis. El que volem és fidelitzar l’equip. A banda, la pròpia franquícia fa una formació a tot l’equip que els permet anar a treballar a un altre centre per conèixer i veure com es fa. A Vilafranca som 11 persones perquè l’horari és molt extens, l’obrador comença a les 6 i la botiga tanca a les 21h, i els diumenge de 8 a 15.

    Ens podríeu donar algun suggeriment per a emprenedores o emprenedors que vulguin engegar el seu negoci?

    Estar-ne molt convençut i veure algun model d’èxit on inspirar-te i veure negocis que han funcionat, d’alguna manera, anar sobre segur. I això sí, després donar-li el teu toc diferencial.

      

    Quatre notes pel bloc: què podem aprendre d’aquesta experiència?

    1- Fixar-nos en negocis que funcionen, i deixar-nos inspirar: per què funciona?, què té d’especial? Quins elements són replicables?...
    2- Buscar el valor diferencial i aportar algun element diferencial que et faci especial i únic
    3- La competència ens pot ajudar a vendre més; es generen sinergies en entorns on hi ha moltes establiments d’un mateix sector
    4- Cuidar les persones que treballen amb nosaltres especialment si les condicions del sector són dures.  
     

     

    Ja és a la venda el número 148


     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu