Portem alguns anys que els períodes de crisi es van enllaçant. Començava l’any 2020 amb una pandèmia mundial, que l’any 2021 es va començar a recuperar. 
  La majoria de comarques de Catalunya encara no havien recuperat les xifres anteriors al 2008 quan va començar la Covid, i en canvi a finals del 2021 els índex d’ocupació ja es van situar majoritàriament per sobre dels valors del 2008.

  Els pressupostos de la Generalitat que s’estan tramitant són sens dubte uns bons pressupostos. En primer lloc perquè donen resposta a moltes necessitats, i en segon lloc perquè sempre és molt millor aprovar uns pressupostos que prorrogar els de l’any anterior.
  Un dels punts que voldria destacar com a molt positiu és l’augment del pressupost del departament d’empresa, alineat amb els compromisos adquirits en el Pacte Nacional per a la Indústria.

  Ahir vaig poder compartir un dinar distès amb un petit grup d’empresaris i empresàries, amics i amigues, i hi va haver unanimitat en què la paraula “resiliència” és “la” paraula de l’any 2022. 
  Finalment el darrer trimestre ha anat millor del que s’esperava, ens hem de remuntar a l’any 2008 per trobar xifres d’afiliació similars a les actuals. Però aquests resultats no han estat casuals, són fruit de la gran fortalesa i capacitat d’adaptació de la nostra societat en general: teixit productiu i consumidors.

  Estem ja als darrers dies d’una temporada d’estiu en què les incerteses i amenaces no han frenat el consum i els establiments hotelers i les activitats relacionades amb l’oci i la restauració han tingut molt bona ocupació en general i concretament a les nostres comarques. L’economia catalana ha mostrat un comportament molt positiu, acostant-se el PIB a valors pre-pandèmia, amb nivells màxims d’afiliació i xifres d’atur que ens hem de remuntar al 2008.

  Ja és a la venda el número 131

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu