El passat dia 13 de juny es va celebrar la Nit de l’Empresa de la FEGP, l’espai de relacions empresarials (networking) més important que es celebra anualment a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, amb la participació de més de 400 persones. I com ja és habitual vam aprofitar l’oportunitat per posar sobre la taula algunes de les demandes i/o problemàtiques que preocupen al nostre teixit empresarial. Aquest any les van centrar en la simplificació administrativa i l’organització territorial.

  Estem a les portes de la celebració de la Nit de l’Empresa de la FEGP, l’esdeveniment de “business networking” més emportant que es celebra a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, amb la participació de més de 400 persones.
  Per aquest motiu crec que és un bon moment per parlar sobre les xarxes empresarials de proximitat: fins a quin punt és interessant conèixer el teixit empresarial del nostre entorn? en un món absolutament globalitzat, què ens aporta?

  Les principals forces sindicals del Garraf i del l’Alt i Baix Penedès, CCOO i UGT i la Federació Empresarials del Gran Penedès (FEGP), vam iniciar el passat 15 de febrer una nova iniciativa per impulsar millores en la mobilitat al Garraf i al Penedès, amb quatre eixos: gestió avançada de la xarxa de vies d’alta capacitat, transport públic i accessibilitat als centres de treball. 

  Crec que tots estarem d’acord amb que vivim en un moment de canvis importants, i som conscients que si no som capaços d’adaptar els nostres models empresarials als nous requeriments correm el perill de deixar de ser competitius. Per això és important estar al dia i treballar per avançar-nos!
  Aquesta visió forma part de l’ADN de la FEPG, i per aquest motiu el foment de la col·laboració entre les empreses del territori i la formació especialitzada és un dels principals eixos d’acció del pla anual 2024.
  En aquest sentit fa un parell de setmanes vam organitzar la jornada: “Claus per a la captació i fidelització del talent en els sectors tecnològic i d’innovació al Gran Penedès”, al celler Castelo de Pedregosa de Sant Sadurní.
  Durant la jornada quatre dones, que lideren les àrees de recursos humans d’empreses del territori, van compartir la seva visió en format taula rodona. Va ser molt interessant.

  A les portes de les Festes de Nadal el primer que vull fer és desitjar a tots els sectors, però en aquest cas especialment al comerç de proximitat, una bona Campanya de Nadal, conscient que aquesta època suposa una part important de la seva facturació.
  Dit això, voldria fer algunes reflexions sobre el comerç local, sector amb un entorn molt canviant i que necessitarà una gran capacitat d’adaptació per continuar sent viable. I és que sovint quan parlem de tecnologia i digitalització pensem només en les empreses industrials però el comerç també té en aquest sentit reptes importants.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu