María Lobato

  La Sabina viu a Alemanya i fa uns anys que va obrir el seu propi negoci de fabricació i venda de sabons artesanals. Va tenir tan bona acollida que va obrir una línia de perfums sota la marca “Perfumes”, aconseguint a Alemanya el registre de la denominació.

  La Sabina no sap perquè però les seves fragàncies tenen molt d’èxit a Espanya i ha decidit registrar la marca “Perfumes” a la Oficina Española de Patentes y Marcas per a la classe de perfums. Però la marca ha estat denegada, per què?

  En Dídac és fill de pagesos i estan tots molt preocupats per la gran sequera i la manca de pluja que està començant a afectar la collita de la família.
  Abans de dedicar-se al camp, en Dídac va estudiar el grau de física a la Universitat i ara està realitzant un projecte sobre la creació de pluja artificial. Porta moltes hores i diners invertits i ha decidit buscar un soci-inversor. Després de contactar amb diferents possibles socis interessats explicant la seva proposta, ensenyant plànols, despeses i maquetes, troba el soci que l’ajudarà a tirar endavant el seu propòsit.

  Fa tres anys la Júlia va obrir al Penedès el negoci que sempre havia somiat: una botiga de vestits de núvies. Al seu pla de negoci va tenir en compte totes les possibles despeses que tindria, així com les inversions que hauria de fer en construcció de marca (creació de naming, branding, registre de marca i pla de màrqueting). Uns mesos després de sol·licitar la marca, aquesta va ser concedida per l’Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM).
  De casualitat, navegant per les xarxes socials, va trobar una denominació idèntica a la seva i va veure que s’havia sol·licitat el seu registre com a marca a l’OEPM. Estava tranquil·la perquè creia que l’Oficina no la concediria per haver-hi una d’idèntica anterior, la seva. ERROR.

  Sembla mentida però porto un any escrivint articles sobre Propietat industrial i Intel·lectual, dotze històries que pretenen donar amb exemples quotidians una visió més entenedora de les marques, patents i altres drets de propietat industrial així com drets d’autor.
  Però sempre sorgeixen dubtes que es repeteixen amb assiduïtat. Així que aquest article serà completament diferent. Fem una selecció de les consultes i preguntes més freqüents que ens podem trobar. Comencem?

  Ja és a la venda el número 131

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu