María Lobato

    Joves emprenedors (i no tan joves), l’article d’aquest mes està dirigit a vosaltres.
    Fa unes setmanes vaig tenir l’oportunitat d’obrir el cicle de xerrades “Emprenedoria en primera persona”, organitzat pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca juntament amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, Allà vaig poder explicar la meva experiència com a emprenedora, així com les oportunitats i serveis que cadascun dels organismes públics de Vilafranca  em van oferir.

    Després d’un intens estiu fent turisme i amb el “defecte professional” de no poder evitar fixar-me en les marques, cada cop hi ha una tendència més elevada a la col·laboració entre elles. Algunes d’aquestes són d’allò més inimaginables com Pandora amb Marvel, Nike amb Hello Kitty o Starbucks amb Samsung. Altres associacions de maques s’han fet de forma natural per la correlació dels dos productes com GoPro amb Red Bull, Coca-Cola amb McDonalds o Milka amb Oreo. Aquest recurs és conegut com a CO-BRANDING.

    Aquest és l’últim article abans de les vacances. Tots tenim ganes d’apagar les llums i tancar la porta del nostre negoci i quan comença el mes de juny les prioritats a les empreses canvien totalment. Només es focalitzen en tancar temes i la resta que consideren que no són urgents ni importants es deixen pendents per al setembre.
    Any darrera any, una de les tasques que queda relegada al “més endavant” és la Propietat Industrial. Per què? Quan la frase que resum aquesta matèria és : “Primer que arriba, primer que es converteix en prioritari”.

    Fa unes setmanes les xarxes socials anaven plenes de vídeos i missatges advertint de les properes novetats de Meta. Aquest gegant de la comunicació volia utilitzar els continguts pujats pels propis usuaris a les seves xarxes per a entrenar la seva pròpia Intel·ligència Artificial (IA). El peix gran necessita alimentar-se dels peixos petits. Davant la reacció tan negativa dels usuaris, Meta ha hagut de fer-se enrere.
    La IA millora cada dia només amb l’entrenament. Proporcionar-li milions de dades i informació fa que els algoritmes “aprenguin” a obtenir millors resultant, apropant-se a la resposta humana. Però el problema principal és l’obtenció de les dades. Cada vegada necessita alimentar-se més i de forma variada, on les dades proporcionades han de ser obtingudes de fonts fiables i de forma legal.

    Us heu fixat que moltes marques conegudes estan fent modificacions als seus logos icònics? Fixeu-vos en les marques de cotxes, de roba i fins i tot, entitats financeres. Totes tenen el mateix patró: Han re-estilitzat les lletres, en teoria per a que siguin més fàcils de llegir, i han canviat els colors característics que tenien pel blanc i negre. Hem tornat enrere perquè és com si estiguéssim mirant una pel·lícula dels anys 30.

    Ja és a la venda el número 148


     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu