María Lobato

  Fa tres anys la Júlia va obrir al Penedès el negoci que sempre havia somiat: una botiga de vestits de núvies. Al seu pla de negoci va tenir en compte totes les possibles despeses que tindria, així com les inversions que hauria de fer en construcció de marca (creació de naming, branding, registre de marca i pla de màrqueting). Uns mesos després de sol·licitar la marca, aquesta va ser concedida per l’Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM).
  De casualitat, navegant per les xarxes socials, va trobar una denominació idèntica a la seva i va veure que s’havia sol·licitat el seu registre com a marca a l’OEPM. Estava tranquil·la perquè creia que l’Oficina no la concediria per haver-hi una d’idèntica anterior, la seva. ERROR.

  Sembla mentida però porto un any escrivint articles sobre Propietat industrial i Intel·lectual, dotze històries que pretenen donar amb exemples quotidians una visió més entenedora de les marques, patents i altres drets de propietat industrial així com drets d’autor.
  Però sempre sorgeixen dubtes que es repeteixen amb assiduïtat. Així que aquest article serà completament diferent. Fem una selecció de les consultes i preguntes més freqüents que ens podem trobar. Comencem?

  En Lluís i la Mireia eren el matrimoni perfecte tant a nivell personal com laboral. Amb molta feina i hores invertides havien aconseguit obrir una clínica dental a Vilanova i una altra a Vilafranca, però la convivència no sempre és fàcil i les discussions cada vegada son més freqüents i en benefici del negoci, la Mireia i en Lluís decideixen separar-se.

  Ja és a la venda el número 129

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu