Entre el 2019 i el 2021 la venda de vehicles al Gran Penedès ha disminuït un 31,7%, confirmant la forta davallada provocada per la crisi de la covid

 

L’any passat es van vendre 4.906 vehicles al Gran Penedès, un 4,63% menys que l’any anterior. Aquesta caiguda de les vendes ja es va donar el 2020 amb la irrupció de la covid-19. En aquell moment es van comprar un total de 5.144 vehicles.

Prenent com a referència l’any 2019, el darrer any sense restriccions per la covid, es van vendre 7.179 vehicles. Això significa que les vendes es van reduir un 31,7% l’any passat.

La mostra va tornar a instal·lar-se al seu lloc habitual, el parc de Sant Julià de Vilafranca, i va adoptar novetats com una Gastrobotiga o un wine bar

 

La Fira del Gall de Vilafranca ha tornat a celebrar-se en el seu lloc i format habitual. La mostra, que va celebrar-se els dies 18 i 19 de desembre, va tornar a ser tot un èxit.

L’any passat, a causa de la pandèmia, es va celebrar un mostra en format híbrid. Pel que fa a les activitats presencials, en destacava un petit mercat gastronòmic a la plaça Jaume I, que va ser un encert, però l’aforament va ser molt limitat.

De manera que hi havia ganes de Fira del Gall i així ho van demostrar els penedesencs i molts altres visitants arribats d’arreu del territori català. Més de 35.000 persones van passejar per la fira al llarg de tot el cap de setmana.

Un 94,2% de les petites i mitjanes empreses de Catalunya ha experimentat augments de preus significatius dels aprovisionaments des de principis d’any

Quan falten poques setmanes per al Nadal, la incertesa i la inquietud són la tònica  habitual per a moltes empreses i consumidors a conseqüència dels problemes de provisionament de les matèries primeres i dels components. 

Els experts recomanen que s’avancin les compres nadalenques i les comandes de regals als Reis Mags, perquè el comerç marítim està col·lapsat, fet que  pot retardar l’arribada d’alguns productes fins ben entrat el 2022. A més, la falta d’estocs dispararà encara més el preu de les matèries primeres.

Cada vegada hi ha més projectes que es basen en aquest model de producció i consum que implica generar menys residus i allargar la vida dels productes

 
Penedès Circular

Produir, utilitzar i llençar. Aquest és el model econòmic i productiu que ha predominat fins ara a la majoria de sectors de la societat. Es tracta del sistema “lineal” i es basa en fabricar productes que, un cop han fet la seva funció, surten del sistema productiu i es converteixen en rebuig i deixalles. És un model poc sostenible tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Algunes de les fites que es fixen són: reduir a la meitat el malbaratament d’aliments, reciclar el 65% dels residus municipals, reciclar el 75% dels envasos i que el màxim de residus que vagin als abocadors sigui del 10%.

El pacte Penedès Marítim reclama més descomptes a la C-32 perquè no es té en compte la recurrència i perquè els actuals “no solucionen els problemes”

 

L’1 de setembre de 2021 quedarà gravat en la memòria de la majoria de conductors que circulen per les vies ràpides catalanes. Després de 50 anys, es van alliberar 556 quilòmetres de peatges de les principals autopistes que es troben a Catalunya (l’AP-7 entre Parets i la frontera francesa i entre Vila-seca i Molins, l’AP-2, entre la Bisbal del Penedès i Alfajarín, la C-32 entre Montgat i Blanes i de la C-33 entre Barcelona i Montmeló). Es tractava d’una reclamació històrica pel greuge comparatiu envers altres comunitats autònomes espanyoles, i que suposa un estalvi d’uns 46 euros per un turisme que realitzi el recorregut complet per les quatre vies.

 Ja és a la venda el número 121

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
i rebràs totes les notícies en un sol correu