PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els turistes viatgen al Garraf per gaudir de l’oci i a l’Alt Penedès per temes professionals

Les estades més llargues de tota la demarcació de Barcelona es van fer al Garraf amb 5,2 nits mentre que al Penedès van ser més curtes, de 3,8 nits

 

Perfil del turista de l’Alt Penedès i del Garraf 

Tot i ser comarques veïnes, el Garraf i l’Alt Penedès són ben diferents, també en el tipus de turisme que atrauen. És una conclusió que es pot extreure de l’estudi Perfil i Hàbits dels Turistes a l’Entorn de Barcelona (província sense ciutat de Barcelona) 2020. Tanmateix, cal tenir en compte que l’estudi se centra en les dades de l’any passat, moment peculiar pel fet d’estar immersos en una pandèmia sanitària, amb restriccions, i que per tant, va afectar el turisme de tot el país.

Un dels trets més diferenciats d’aquesta investigació és el motiu pel qual els turistes viatgen a una comarca o a una altra. La majoria dels visitants del Garraf van traslladar-se l’any passat a la comarca motivats a gaudir de l’oci (75,4%). D’altra banda, la resposta més generalitzada entre els visitants que van anar fins a l’Alt Penedès, va ser que es desplaçaven per motius professionals (48,9%).

Llegeix més...

La federació empresarial lliura els seus guardons anuals en la Nit de l’Empresa

Més de 450 empresaris del Gran Penedès van assistir el dijous 17 de juny a l’acte de la Federació Empresarial del Gran Penedès celebrat a Mas Solers 

 Premis FEGP 2021
Premis FEGP 2021

La Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes va acollir el dijous 17 de juny al vespre la Nit de l’Empresa 2021, un esdeveniment molt esperat, després que l’any passat no pogués celebrar-se a causa de la pandèmia. En el decurs de la nit es van lliurar els Premis FEGP 2021, uns guardons que reconeixen la trajectòria de les empreses en el darrer any, i també la trajectòria del 2019-2020.

Llegeix més...

Penedès Econòmic celebra 10 anys amb un resum d’algunes de les notícies més destacades de la dècada

 

2011

Neix Penedès Econòmic, el mensual d’economia del Penedès i el Garraf

El primer número es va distribuir durant les Fires i Festes de Maig de Vilafranca i el van fullejar destacats consellers del govern català

L’aparició del primer número de Penedès Econòmic, el nou mensual editat pel grup El Cargol Publicacions, va tenir un gran èxit a les Fires i Festes de Maig o dels enamorats de Vilafranca. El nou mitjà va ser molt comentat i felicitat per les autoritats presents a les Fires.
La vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, que va ser l’encarregada d’inaugurar-les oficialment en aquesta edició, va encoratjar-nos per aquesta iniciativa. Tant a la consellera com l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, els va sorprendre gratament i van afirmar que “projectes com aquest són molt necessaris en aquests moments”. Totes les autoritats municipals que acompanyaven la consellera van encoratjar-nos a tirar endavant el projecte. Així mateix, l’aleshores nou director de l’Incavi, Jordi Bort, que ens va oferir la primera entrevista en profundidat des que va accedir al nou càrrec, també va tenir entre les mans el nou mitjà.

Llegeix més...

L’Alt Penedès i el Garraf han perdut més de 15.000 hectàrees de conreu en seixanta anys

 
Patxi Uriz

PE109 l Tot i això, l’Alt Penedès continua sent la comarca més agrària i el Garraf és dels territoris que menys superfície de conreus ha perdut en aquests temps

La demarcació de Barcelona ha viscut els darrers anys una gran pèrdua de terres de conreu. Malgrat que mitjançant una passejada, pot semblar que el territori és un lloc verd, ric en camps de conreu, pastures i boscos; ha patit un gran canvi els darrers seixanta anys.
De fet, segons l’informe d’anàlisi Terres amb futur: Una mirada als usos del sòl a la demarcació de Barcelona, realitzat en el marc de l’estratègia BCN Smart Rural, la demarcació de Barcelona ha perdut el 42% de la seva superfície agrària entre 1956 i 2018.
Això significa que la demarcació ha perdut 120.500 hectàrees de conreu. És a dir, es calcula que anualment es perden unes 2.000 hectàrees aproximadament, xifra que equival a 2.720 camps de futbol.

Llegeix més...

Les dones cobren 6.350 euros menys de mitjana a l’any que els homes a Catalunya

 

PE108 l La bretxa salarial entre dones i homes s’ha escurçat 3,8 punts percentuals entre els anys 2014 i 2018, passant del 26% al 22,2%.

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat un augment de les desigualtats, també entre homes i dones en l’àmbit laboral, tot i que la bretxa salarial ha baixat per quart any consecutiu i s’ha escurçat 3,8% punts percentuals entre els anys 2014 i 2018, situant-se en un 22,2% de mitjana. La raó és a les dones els ha afectat més la destrucció de l’ocupació com a conseqüència de la crisi i també han assumit en la majoria d’ocasions la cura dels infants i dels familiars de més edat. Segons l’estudi “La situació de desigualtat salarial a Catalunya entre homes i dones”, del Departament de Treball de la Generalitat, a Catalunya les dones cobren 6.350 euros menys de mitjana a l’any que els homes. Així, el salari mitjà anual masculí es va situar en 28.640 euros, mentre queel femení va ser de 22.290.

Llegeix més...

Les vendes dels cellers de les DO catalanes van fregar els 315 milions d’euros el 2019

 

PE107 l L’any 2019 es van comercialitzar 100,8 milions d’ampolles de vi, un 5% menys que l’any 2018, però el preu per ampolla va pujar un 1%

Els cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes van facturar 314,9 milions d’euros (MEUR) durant el 2019, un 3% més que quatre anys enrere. És una de les dades que recull i permet comparar la nova eina de consulta estrenada per l’INCAVI, que per primer cop desgrana la producció de tots els cellers catalans des del 2015 fins el 2019.

Llegeix més...

 Ja és a la venda el número 114

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu