El cava va tancar l’any 2021 aconseguint la producció d’ampolles més elevada de la seva història amb gairebé 253 milions d’expedicions

   

  El cava s’ha recuperat amb escreix de la crisi provocada per la pandèmia de la covid i és que la Denominació d’Origen Cava va tancar l’any 2021 registrant el rècord de producció d’ampolles de la seva història. Gairebé es van expedir 253 milions d’ampolles. La xifra va superar en 419.000 unitats les ampolles produïdes el 2017, que fins ara era el període de més producció de la història de la DO Cava.

  La xifra d’empreses, tot i ser superior a la del tancament de l’any passat, encara no ha recuperat els nivells previs a l’esclat de la pandèmia de la covid

    

  El primer mes de l’any ha portat una lleugera baixada de l’atur a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf i una sensible recuperació de la contractació al Garraf, després del notable retrocés de desembre, segons l’informe de dades del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf corresponents al gener de 2022 del Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

  Entre el 2019 i el 2021 la venda de vehicles al Gran Penedès ha disminuït un 31,7%, confirmant la forta davallada provocada per la crisi de la covid

   

  L’any passat es van vendre 4.906 vehicles al Gran Penedès, un 4,63% menys que l’any anterior. Aquesta caiguda de les vendes ja es va donar el 2020 amb la irrupció de la covid-19. En aquell moment es van comprar un total de 5.144 vehicles.

  Prenent com a referència l’any 2019, el darrer any sense restriccions per la covid, es van vendre 7.179 vehicles. Això significa que les vendes es van reduir un 31,7% l’any passat.

  La mostra va tornar a instal·lar-se al seu lloc habitual, el parc de Sant Julià de Vilafranca, i va adoptar novetats com una Gastrobotiga o un wine bar

   

  La Fira del Gall de Vilafranca ha tornat a celebrar-se en el seu lloc i format habitual. La mostra, que va celebrar-se els dies 18 i 19 de desembre, va tornar a ser tot un èxit.

  L’any passat, a causa de la pandèmia, es va celebrar un mostra en format híbrid. Pel que fa a les activitats presencials, en destacava un petit mercat gastronòmic a la plaça Jaume I, que va ser un encert, però l’aforament va ser molt limitat.

  De manera que hi havia ganes de Fira del Gall i així ho van demostrar els penedesencs i molts altres visitants arribats d’arreu del territori català. Més de 35.000 persones van passejar per la fira al llarg de tot el cap de setmana.

  Un 94,2% de les petites i mitjanes empreses de Catalunya ha experimentat augments de preus significatius dels aprovisionaments des de principis d’any

  Quan falten poques setmanes per al Nadal, la incertesa i la inquietud són la tònica  habitual per a moltes empreses i consumidors a conseqüència dels problemes de provisionament de les matèries primeres i dels components. 

  Els experts recomanen que s’avancin les compres nadalenques i les comandes de regals als Reis Mags, perquè el comerç marítim està col·lapsat, fet que  pot retardar l’arribada d’alguns productes fins ben entrat el 2022. A més, la falta d’estocs dispararà encara més el preu de les matèries primeres.

   Ja és a la venda el número 123

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu