PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Les dones cobren 6.350 euros menys de mitjana a l’any que els homes a Catalunya

 

PE108 l La bretxa salarial entre dones i homes s’ha escurçat 3,8 punts percentuals entre els anys 2014 i 2018, passant del 26% al 22,2%.

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat un augment de les desigualtats, també entre homes i dones en l’àmbit laboral, tot i que la bretxa salarial ha baixat per quart any consecutiu i s’ha escurçat 3,8% punts percentuals entre els anys 2014 i 2018, situant-se en un 22,2% de mitjana. La raó és a les dones els ha afectat més la destrucció de l’ocupació com a conseqüència de la crisi i també han assumit en la majoria d’ocasions la cura dels infants i dels familiars de més edat. Segons l’estudi “La situació de desigualtat salarial a Catalunya entre homes i dones”, del Departament de Treball de la Generalitat, a Catalunya les dones cobren 6.350 euros menys de mitjana a l’any que els homes. Així, el salari mitjà anual masculí es va situar en 28.640 euros, mentre queel femení va ser de 22.290.

Llegeix més...

Les vendes dels cellers de les DO catalanes van fregar els 315 milions d’euros el 2019

 

PE107 l L’any 2019 es van comercialitzar 100,8 milions d’ampolles de vi, un 5% menys que l’any 2018, però el preu per ampolla va pujar un 1%

Els cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes van facturar 314,9 milions d’euros (MEUR) durant el 2019, un 3% més que quatre anys enrere. És una de les dades que recull i permet comparar la nova eina de consulta estrenada per l’INCAVI, que per primer cop desgrana la producció de tots els cellers catalans des del 2015 fins el 2019.

Llegeix més...

La factura de la llum del gener ha estat la segona més cara de la història

 

Font: menteelectrica.com

PE106 l Els experts i les associacions de consumidors recomanen revisar la factura elèctrica cada mes i analitzar-la bé per tal d’identificar possibles estalvis

Durant el mes de gener el preu de l’electricitat al mercat majorista ha arribat a màxims històrics, amb un increment d’un 232% respecte la mitjana dels últims 14 anys.

El dia més car va ser el 8 de gener, quan es va arribar als 94,99 euros megavat hora (MWh), coincidint amb el pas del temporal “Filomena”. Es tracta del segon preu més alt de la història, després dels 103,76 euros de l’11 de gener del 2002, fet que ha multiplicat les queixes i les consultes dels clients, tant a les principals operadores del mercat com a les organitzacions de consumidors i usuaris.

Llegeix més...

La Covid-19 impulsa el teletreball, que ha arribat per quedar-se

 

PE105 l Experts de la UOC analitzen diversos aspectes que s’han de transformar perquè treballar des de casa sigui beneficiós

La pandèmia de la COVID-19 ha abocat les empreses i els treballadors a fer un canvi d’organització que implica l’aïllament físic de les persones per evitar els contagis. El teletreball s’ha convertit en una necessitat per emergència sanitària i els canvis que implica van més enllà d’endur-se l’ordinador a casa i intercanviar correus electrònics amb els companys des del menjador de casa. Dos experts de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), professors dels Estudis d’Economia i Empresa, Eva Rimbau i Manel Fernández, analitzen els reptes que implica el teletreball en un món postpandèmia des del punt de vista de l’organització, i també pel que fa a les conseqüències psicosocials d’una experiència que ha arribat per quedar-se.

Llegeix més...

El teixit empresarial de l’Alt Penedès es recupera i el del Garraf es contrau

 

PE104 l L’Alt Penedès tanca el tercer trimestre amb 3.166 empreses, 260 menys que l’any anterior, i el Garraf ho fa amb 3.923, perdent-ne també 207 

L’Alt Penedès ha tancat el tercer trimestre del 2020 amb 3.166 empreses, una xifra similar a la del trimestre anterior, però un 7,6% per sota de la del mateix trimestre del 2019. En aquest sentit la recuperació del teixit empresarial després de la forta caiguda del març és gradual i al mateix ritme que la mitjana catalana. En el cas del Garraf ha tancat el tercer trimestre amb 3.923 empreses, un 1,9% més que el trimestre anterior, però encara un 5% per sota respecte al mateix trimestre del 2019. Aquesta és una de les principals conclusions que es recullen a l’Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball que elaboren conjuntament la Cambra de l’Alt Penedès i la del Garraf i el Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Barcelona.

Llegeix més...

El comerç intensifica el màrqueting online per intentar salvar la campanya de Nadal

 

PE103 l El món del comerç de proximitat a Catalunya ha hagut de fer front a la situació provocada per la crisis sanitària que ha afectat a totes les ramificacions del sector

 La crisi sanitària ha afectat a tots els sectors. Des que es va decretar l’estat d’alarma vivim moments d’incertesa derivada de la pandèmia mundial. Tot això també ha afectat al món del comerç, però l’obertura gradual i generalitzada viscuda a partir del mes de juny comença a desvetllar indicadors que demostren que la recuperació està sent diferent en funció del tipus d’activitat.

Llegeix més...

 Ja és a la venda el número 110