El 13% dels afiliats a la Seguretat Social al territori tenen nacionalitat estrangera, una dada que s’allunya 3,5 punts de la mitjana de Catalunya

  Les tres comarques del Gran Penedès tenen un percentatge de persones afiliades estrangeres a la Seguretat Social inferior a la mitjana de Catalunya, que és del 16,5% del total, respecte a les darreres dades publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), corresponents al setembre. En total, al Gran Penedès hi havia 136.221 afiliats de nacionalitat espanyola i 20.330 afiliats estrangers. Aquestes dades suposen que el 13% dels afiliats a la Seguretat Social al territori tenen nacionalitat estrangera, una dada que està 3,5 punts per sota de la mitjana catalana.

  Durant el primer semestre de l’any es van iniciar 630 habitatges i se’n van acabar 414 a les quatre comarques penedesenques, segons dades de l’APCE

  Durant el primer semestre de l’any va repuntar significativament l’activitat promotora i constructora a l’Àmbit del Penedès, segons les darreres dades estadístiques analitzades per l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE). 
  En valors absoluts, Vilanova i la Geltrú registra 78 habitatges iniciats el primer semestre del 2022, xifra que suposa un augment d’un 50% respecte del mateix semestre de l’any 2021. Pel que fa als habitatges acabats durant aquest període, a Vilanova i la Geltrú es van acabar 69 habitatges, una xifra un 29,6% inferior a la registrada el 2021. 
  A nivell comarcal, al primer semestre del 2022 es van iniciar 300 habitatges al Garraf (un 14,1% més que 2021) i se’n van acabar 177 (un 7,8% menys que el 2021). 

  El raïm enguany s’ha pagat, de mitjana, al voltant dels 0,40 euros el quilo, un preu escàs. La pagesia alerta que, de nou, “no sortiran els números”

  Setembre és generalment un mes de nous inicis, de tornar a la rutina i d’il·lusionar-se amb nous projectes. Però per a la pagesia, el setembre és un mes de balanços, de recollir el fruit de tants mesos d’esforç i de valoracions. Aquest mes de setembre, després d’un estiu intens veremant, la pagesia del Penedès, en general, ha tornat a obtenir resultats negatius. “No surten els números”; així de contundent s’ha mostrat el cap sectorial de la vinya i el vi de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Jaume Domènech. Mentre que el responsable nacional de la Vinya i el Vi d’Unió de Pagesos (UP), Josep Marrugat, ha confessat que “continuem en crisi”.

  Segons l’estudi “Mapa Comercial de Catalunya 2022”, mostra una ocupació de locals per sota del límit saludable i un nombre de comerços divers 

  L’àrea comercial del Penedès-Garraf es troba entre les cinc més atractives de Catalunya, segons dades del “Mapa Comercial de Catalunya 2022”, publicat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya el mes passat, que analitza el dinamisme comercial dels municipis de més de 20.000 habitants.

  La Nit de l’Empresa va reunir més de 350 empresaris i institucions del territori al celler Juvé&Camps d’Espiells en un acte molt reivindicatiu i de retrobada


  Premis FEGP 2022

  La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP)  va celebrar el dijous 16 de juny a la Finca Juvé&Camps d’Espiells, a Sant Sadurní  d’Anoia, la Nit de l’Empresa i la Gala de Premis FEGP 2022. Hi van assistir unes 350 persones, entre els quals hi havia representants dels principals òrgans empresarials de Catalunya, com Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball Nacional, o Antoni Abad, president de CECOT, així com Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, David Alquézar, delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, els presidents del Consell Comarcals de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; Baix Penedès, Joan Sans; i el Garraf,  Mònica Gallardo, i diversos alcaldes i regidors de les tres comarques.

  Ja és a la venda el número 134

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu