Un territori per viure-hi i per treballar-hi

    Estem en període d’exposició pública de l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès, un document que condicionarà el futur desenvolupament de les comarques de la Vegueria Penedès i, com a associació empresarial del territori, ens preocupa l’enfoc que se li ha donat.

    Identifiquem, quan analitzem l’avantprojecte, un pla redactat des d’un despatx de Barcelona, concebut amb una visió centralista de país, que desplaça a les nostres comarques tot allò que no hi cap a l’Àrea Metropolitana.

    Les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf tenim un sector terciari fort, especialment al Baix Penedès i al Garraf, però també a l’Alt Penedès amb l’expansió de l’enoturisme. També hi trobem una activitat industrial important: la indústria del cava, empreses del sector químic i metal·lúrgic, fabricació de materials de transport, maquinària i equipaments.

    Són comarques amb una forta activitat econòmica, per tant: té sentit limitar la disponibilitat de sol per a activitats econòmiques? té sentit convertir les nostres comarques, en gran part, en residencials, potenciant així els desplaçaments diaris de milers i milers de persones? Nosaltres opinem que no. 

    Des de la FEGP reivindiquem que l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf són comarques on s’hi pot viure i treballar. Per aquest motiu no compartim la visió de l’avant-projecte de Pla Territorial Parcial del Penedès i hi presentarem al·legacions.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu