With Soul, més enllà d’un espai de bellesa

    La Sara i la Ivet són dues esteticistes molt especialitzades  en ungles que fa un any van obrir un local a la Parellada. El nom del seu local “amb ànima” explica la seva raó de ser. Donar un servei més enllà del que és estrictament estètic i aconseguir que les seves clientes se sentin acollides en aquest espai. El temps i les sinergies en diferents aspectes personals i professionals han fet que en el camí es trobin amb la Laia i la Laura, especialistes en la bellesa de la mirada i una visió holística del món de l’estètica respectivament. 
    Han vist que juntes poden fer un projecte molt complert i oferir un servei integral alhora que especialitzat. D’aquí neix la nova proposta que porta el mateix nom i que estarà situat a l’Avda Tarragona i que obrirà portes aquesta primavera. 
    M’entrevisto amb la Sara, la Ivet, la Laia i la Laura en el seu petit centre a la Parellada. Se les veu il·lusionades i creatives a les portes d’emprendre la nova aventura. Mentre parlem flueixen les idees...

    Expliqueu-me què és el nou With Soul ?
    És un saló d’estètica diferent al que estem acostumats a veure. Es tracta de trencar el concepte de que quan busques un servei d’estètica estàs cuidant només la part exterior del teu cos.  
    Volem “Ritualitzar” el fet d’anar a l’estètica introduint petits detalls molt cuidats que facin que el pas pel nostre centre resulti molt plaent i agradable. Partim, és clar, d’un tracte molt personalitzat que comença amb una escolta molt atenta al que la persona ens està demanant i quines són les seves necessitats. 
    El món de l’estètica s’ha protocol·litzat molt i sempre hi ha el risc, si no escoltem prou, de vendre de forma indiscriminada allò que hi ha en un catàleg sense descobrir exactament què hi ha darrera la demanda d’aquella clienta.
    Com que sabem que el temps és un bé molt preuat, volem que el que dediquin a estar al nostre centre sigui de molta qualitat. Convertirem el moment del tractament estètic (sigui quin sigui) en una experiència que millori l’objectiu del tractament però que també aporti un benestar sensorial i emocional.  
    Què us ha portat a donar el pas d’associar-vos les quatre professionals?
    Totes hem començat soles i la vida ens ha anat portant a veure que treballar sol fa que la creativitat i la il·lusió es vagin perdent. El dia a dia, la feina, la gestió i les preocupacions se’t mengen i moltes idees que se’t passen pel cap van caient en l’oblit.  El grup ens dona empenta i ens empeny a construir coses noves, noves propostes. Ara mateix ens bull el cap de tot el que volem oferir. Algú pot pensar que som competidores, però el que veiem és que podem sumar molt, cadascuna aporta molt.
    Hi ha un primer element que és la maquinària. Avui, un centre d’estètic capdavanter ha de disposar de maquinària que millora molts els tractaments que fem. Aquesta maquinària és econòmicament molt costosa i ràpidament queda obsoleta i cal anar-la renovant. És fa molt difícil que una persona sola pugui fer front a una inversió constant d’aquesta magnitud. Cadascuna de nosaltres aportem equipament centrat en la nostra especialització. 
    I a banda de la maquinària, hi ha l’especialitat de cadascuna. Juntes podem oferir serveis molt, molt especialitzats i molt experimentats. 

    Quins són els serveis que oferiu?
    Les manicures i pedicures són els serveis sempre més demandats. Com que vivim tant de cara a la imatge, sempre és més visible unes ungles ben fetes que un tractament facial o molts d’altres dels que fem. Potser algun li cal un massatge per descontracturar, però prefereix fer-se un servei d’ungles perquè és molt més visible.  
    Fem tota mena de tractaments facials i corporals, des d’higienes, tractament d’aprimament, d’antienvelliment etc. i tractaments més sofisticats com els dedicats a l’aprimament o les teràpies alternatives, també depilacions i depilacions làser. 
    També farem estilisme de mirada que pot ser, extensions de pestanyes, micropigmentació, eyeliner permanent i diversos.
    Els tractaments d’aprimament són també serveis molt sol·licitats. Són tractaments amb un procés metabòlic que necessiten d’un cert temps per aconseguir els objectius desitjats. S’han de planificar amb temps.

    I aquests “serveis especials” i les novetats que teniu preparades quines són?
    Amb aquesta idea de venir a viure una experiència tenim diferents propostes. Pensem que una  experiència ha de despertar els diferents sentits, olfacte, tacte gust... Per això hi haurà una zona de coctails que podràs prendre mentre fas un tractament.
    Hi haurà també la possibilitat de compartir una experiència de bellesa. Imagina que regales a una amiga compartir una tarda de divendres estona de relax amb algun tractament d’ungles o de bellesa...
    Celebrarem també “Beauty Party”, que podrà ser d’ungles (una nailsbeauty) o de maquillatge (make-upparty), o la tarda de l’aromateràpia...
    Són propostes que, a banda del tractament en sí mateix, tenen un component social i una mica festiu. 
    Tindrem moltes novetats en els formats en els que oferirem els nostres serveis. 

    A qui us adreceu, podríeu explicar-nos qui és el client “tipus”?
    Tenim un públic molt variat perquè l’estètica no entén ni d’edat ni de gènere. Però és veritat que el nostre públic és majoritàriament femení. Són persones que acostumen a destinar entre 50 i 100 euros del seu pressupost a cuidar el seu cos. I com diem la franja d’edat és molt molt àmplia. De fet volem oferir també experiències estètiques per a nenes que vulguin, per un dia, gaudir d’algun servei adequat a la seva edat en un entorn més lúdic i festiu.

    Esteu a les portes d’aquest canvi de local i d’aquesta nova etapa... Què és el més difícil per vosaltres? 
    Estem molt il·lusionades amb el nou espai perquè tenim molts més metres i més cabines i sobretot tenim moltíssima més visibilitat perquè el local està molt ben situat en un lloc de moltíssim pas. Però és clar, la por és que les propostes més noves  i arriscades, no calin prou entre la gent. Les innovacions sempre tenen aquest risc. 
    D’altra banda, com que nosaltres ja tenim la nostra pròpia especialitat i amb això ja funcionem, d’alguna manera és com llençar-se amb una xarxa de seguretat. 
     
    I a 5 anys vista, com us veieu?
    A tope i amb noves col·laboracions perquè l’estètica està creixent molt i podem anar afegint serveis... de fet  potser se’ ns queda petit i tot el local.

      

    Quatre notes pel bloc: què podem aprendre d’aquesta experiència?

    1- La força d’un equip: emprendre en equip multiplica les possibilitats d’oferir serveis, però sobretot la capacitat de generar noves idees i il·lusions.
    2- Vendre experiències més que serveis. És molt suggerent pensar (com elles estan fent), de quina manera puc aportar una experiència plaent al meu client?
    3- Innovar en diferents parts del negoci. Obrir la mirada al concepte d’innovació vol dir trobar petites escletxes en el meu negoci on introduir novetats valuoses pels clients. 
    4- Amb mirada il·lusionada pel futur.  Malgrat les pors inherents a l’inici d’un nou projecte, és molt necessari imaginar on volem ser a cinc anys vista.

     
    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu