2021: per què és un any d’esperança?

    Deixem enrere el 2020, un any que ens ha portat molts canvis en la manera de relacionar-nos entre nosaltres. Canvis sobrevinguts per la pandèmia, però que en molts casos han vingut per quedar-se.
    I és que en aquest temps hem après noves habilitats, a vegades originades per la necessitat de comunicar-nos amb persones properes, però que ens han obert tot un món de noves maneres d’interactuar també amb els nostres clients. Hem observat un ús més intensiu de les xarxes socials, uns missatges que van més enllà de la venda i que han buscat empatitzar amb el consumidor i un tracte més humà i proper per part de les empreses.

    Molts hem hagut de repensar els nostres negocis, identificant nous reptes i oportunitats. Ens ha ajudat molt pensar en les necessitats dels nostres clients i en com adaptar-nos a les circumstàncies. Així, per exemple, molts negocis s’han iniciat en l’entrega de productes a domicili, potenciant la venda de proximitat i de confiança. A les empreses que treballem per a altres empreses, les videoconferències ens han permès veure més sovint als nostres clients habituals, ja que només ha calgut clicar un botó per iniciar una trobada. Això ha incrementat el grau de suport que hem pogut donar, amb interaccions que han passat a ser més informals i personals.
    Però també han canviat les demandes que els consumidors fan a les empreses. De les marques s’espera que aportin quelcom més que un producte o servei que cobreixi una necessitat concreta. Han de ser també socialment responsables amb el que aporten a l’entorn i fer-nos sentir millor com a persones. No es tracta d’un canvi qualitatiu, perquè és una tendència que ja estava present al mercat, però s’ha potenciat molt en aquests mesos.
    2021 és un any d’esperança, que a poc a poc ens ha de permetre tornar a fer una vida més semblant a la que teníem abans, tot i que ja sabem que no serà igual. Molts canvis han vingut per quedar-se, i probablement algunes empreses no puguem continuar en el format actual. Però les habilitats que hem après i les experiències viscudes ens han de fer més forts i eficaços en els aspectes professionals i faran també que ens centrem en allò que és realment important en l’àmbit personal: l’ofici de viure.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu