El 52 per cent dels espanyols confessa que les seves vacances perfectes serien aquelles que poguessin desconnectar-se totalment del telèfon mòbil


Redacció | Josep Barella .- Ja és aquí l'anhelat estiu, el bon temps, les revetlles dels pobles, les terrasses i, per descomptat, les vacances. No obstant això, sigui quina sigui la destinació o el moment en què marxem, el més important de tot és desconnectar i oblidar-se de la rutina almenys durant uns dies. L'estudi 'Desco-net-ta' realitzat per PANGEA The Travel Store -que analitza si els espanyols desconnecten en vacances i la seva dependència de la tecnologia- revela que gairebé la meitat (49%) dels espanyols afirma que no hi ha cap motiu que li impedeixi desconnectar durant les vacances. Però quan això passa, què ens ho impedeix?
Durant les vacances és aquell moment de l'any en què més fàcilment podem desemmascarar si algú és addicte a les xarxes socials. Quan estem treballant sempre podem al·ludir que aquest missatge, aquest correu o aquest post de Facebook té relació amb la nostra ocupació. No obstant això, quan estem en aquest moment de l'any en què el relax ho és tot, aquesta tapadora deixa de tenir validesa.
Una de les grans raons que impossibiliten els espanyols desconnectar és, sens dubte, l'addicció a les xarxes socials. Aquesta situació ha arribat a tal punt que els espanyols no poden deixar apartat el telèfon en els seus viatges a causa de l'arxiconegut "postureo". En aquest sentit, el 30% dels espanyols utilitzen el mòbil no només per fer fotos, sinó també per compartir-les durant les vacances sent WhatsApp, Facebook, snapchat o Instagram les vies més recurrents.
És més, 1 de cada 5 afirma que l'utilitza per a pràcticament tot: pujar fotos a xarxes socials, fer-se selfies, fer vídeos en directe, guiar-se per les ciutats, etc. Cal ressaltar referent a això que la diferència entre generacions és molt evident a l'hora de decidir què fer i què no amb el mòbil i les xarxes socials. I és que en el cas dels més joves, aquesta xifra puja fins al 45% que envia les seves fotos i vídeos als seus familiars i fins al 30% que les puja a les xarxes socials.

El telèfon mòbil, el gran enemic de la desconnexió
Els espanyols assenyalen el culpable: a tres de cada cinc espanyols no podeu desconnectar per culpa del seu telèfon intel·ligent ja que no puguin evitar mirar-lo en algun moment. De fet, a l'hora de preguntar als espanyols quines serien les seves vacances perfectes, per al 52% serien unes en què es desfessin per complet del telèfon tot i que el 25% sentència que necessita consultar les seves xarxes socials constantment i estar en contacte amb els seus éssers estimats.
D'altra banda, un dels principals motius per estar pendent del telèfon és el treball, sobretot en edats més altes en les que els llocs solen ser de més responsabilitat. Específicament, un de cada cinc espanyols majors de 40 anys confirma que pateix d'estrès en no poder desconnectar per motius laborals, tot i que més de la meitat (56%) desitjaria fer-ho. 

Desconnectar, beneficiós per al cos i per la ment
Per als espanyols desconnectar té efectes beneficiosos per a la salut. En concret, el 68% dels enquestats afirma que en vacances descansa tant el cos com la ment, i gaudeixen del temps que tenen per a ells. Tot i això, encara hi ha un 32% que diu que la seva vida no millora en vacances.
Així, no és estrany que el 56% torni amb les piles carregades després de les vacances i amb forces per afrontar el nou curs tot i que és important destacar que al 42% l'envaeix la síndrome postvacacional amb la tornada a la feina.
En resum, sabem que som addictes, sabem que aquesta addicció no és positiva, però seguim defensant un món i unes vacances en què les Noves Tecnologies són centrals.

Estiu contra els mòbils
Només cal recordar què passava uns anys enrere. Anar-se'n de vacances significava desconnectar de tot el que ens envoltava durant el nostre dia a dia. Actualment, el telèfon intel·ligent que sempre portem a sobre, fa que fins i tot quan no hem de treballar estiguem connectats amb tota la nostra realitat quotidiana. És per això que el telèfon mòbil s'ha tornat indispensable durant les nostres vacances d'estiu, ja que és l'època de l’any en què més fotos ens fem (majoritàriament a la platja). Però això té un preu. L'estiu també és l'època de l'any en què més avaries pateixen els nostres telèfons mòbils.

Segons un estudi de Phone House el 33 per cent de les avaries de telèfon intel·ligent es produirien durant aquest període. I si hem de parlar de culpables hem de referir a tres eventualitats: calor, aigua, caigudes (en molts casos propiciades per intents de robatori).
En el primer dels casos, la calor, hem de tenir en compte que exposar el telèfon intel·ligent a la llum del sol és absolutament nociu. A això cal afegir que l'estiu és també segons l'informe de Phone House, l'estació en la qual més temps juguem amb el telèfon mòbil. Això fa créixer els riscos d'avaria que són responsables del 50 per cent de les avaries en aquesta època de l'any.
Estar a la platja o la piscina o un ambient molt humit fan que els smartphones entrin en contacte amb l'aigua. Una simple gota, diu l'informe de Phone House, pot produir l'avaria. Per a això, sempre que el telèfon es mulli, hauríem de treure la bateria, mai posar el mòbil a carregar i tot seguit introduir el telèfon en un pot ple d'arròs perquè s'assequi.
Finalment, per combatre les caigudes i els possibles robatoris no hi ha cap sistema. És per això que l'informe recomana contractar una assegurança per evitar-te la pèrdua d'entre 150 i 600 euros.

 

0
0
0
s2smodern