El 76% dels millenials estalvia per a un futur millor i imprevistos

Caixa Bank desmunta tòpics sobre aquesta generació

Redacció | Lídia Oñate.- S’han dit moltes coses de la generació ‘del Mil·leni’, coneguda amb el nom de millenials, que agrupa joves que se situen entre els 25 i 35 anys. La revista Time, una de les publicacions més influents del món, va definir-los com a “mandrosos, narcisistes i consentits”, però CaixaBank ha volgut desmitificar aquesta “mala fama” com comenta José Antonio Iglesias, subdirector general de clients i oferta de VidaCaixa, amb un informe sobre els seus hàbits estalviadors.

Sota el títol 'Desmitificant la nova generació de joves d’Espanya', des de VidaCaixa conclouen que el 76% dels millenials dedica una part dels seus ingressos a l’estalvi. D’aquests, el 62% ho fa per assegurar-se un futur millor, el 20% per cobrir imprevistos i emergències, l’11% per oci (en especial, per a les vacances) i el 7% per altres motius. De mitjana, l’estalvi se situa en 155 euros al mes, que suposa un 17% dels seus ingressos. Els homes, però, aconsegueixen estalviar 168 euros, un 19% més que les dones. Segons Iglesias, un dels motius que explica aquesta diferència es troba en l’esquerda salarial entre sexes, tot i que també apunta que “el 66% de les dones millenials voldrien estalviar més del que ho fan actualment, una xifra un 5% superior a la dels homes”.

L’informe també indica que bona part dels millenials són coneixedors dels diferents productes d’estalvi com els plans de pensions i les accions, però segueixen optant per comptes corrents i d’estalvi. Sobre aquest fet, Iglesias comenta que “estem molt lluny de la mitjana europea (en contractació de productes financers) i hauríem d’aprofundir més amb un nou estudi per saber les causes d’aquesta diferència”. Entre elles destaca la poca predisposició a prendre riscos, ja que el 61% prefereix mantenir un perfil conservador a l’hora de contractar productes d’estalvi. 

0
0
0
s2smodern