L’Alt Penedès és la segona comarca de la demarcació de Barcelona en exportacions

Més d’una quarta part de les empreses industrials de l’Alt Penedès són exportadores, mentre que el Garraf és la darrera comarca de la demarcació

Redacció | Olga Aibar.- El 10,4% de les empreses de l’Alt Penedès van exportar l’any passat, una dada que la situa com la segona comarca de la demarcació de Barcelona amb el percentatge més elevat sobre el total d’empreses, després del Vallès Occidental amb un 12%. En canvi, el Garraf és la comarca amb un percentatge inferior d’empreses que exporten, només un 4,4% del total, segons es recull en l’Informe Territorial de la Demarcació de Barcelona que elabora la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació barcelonina.

El percentatge d’empreses exportadores a la demarcació barcelonina és molt més elevat en el sector industrial que en el dels serveis-el 24,1% i el 6,7%, respectivament. Per comarques, destaquen l’Alt Penedès, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Anoia. En el cas de l’Alt Penedès, el percentatge d’exportacions de la indústria se situa en un 30,4% i en els serveis en el 5,8%, mentre que en el Garraf és del 16,6% i 4,2% respectivament. Com més elevat és el tram de facturació mitjana, més elevat és el percentatge d’empreses exportadores. Gairebé dues de cada tres empreses que tenen una facturació anual de més de 10 milions d’euros són exportadores (el 60,7%); quasi un terç de les que facturen entre 2 i 10 milions d’euros, i les que facturen menys de 2 milions només un 5,2%. Europa concentra el 63% de les destinacions de les empreses exportadores de la província de Barcelona, seguides d’Amèrica (17,7%) i Àsia (12,3%). El Garraf, la comarca on més augmenta el teixit empresarial La consolidació de l’activitat econòmica durant el 2016 també s’ha reflectit en l’augment del teixit empresarial a totes les comarques barcelonines, a excepció del Moianès, segons les dades de comptes de cotització de la Seguretat Social.

La comarca on més ha augmentat el teixit empresarial és al Garraf (un 5,4%) i on menys ha crescut ha estat a Osona (0,3%). Pel que fa a l’Alt Penedès ha incrementat un 1,9%. Les empreses del sector terciari van augmentar a totes les comarques, a excepció del Moianès. Aquest creixement del nombre d’empreses de serveis va oscil·lar entre el 0,8% de l’Alt Penedès i el 4,4% del Garraf. El teixit d’empreses industrials va augmentar a totes les comarques, excepte al Berguedà i a Osona, destacant com a més intens el creixement del Garraf, amb un 3,8%. Pel que fa a la construcció, va ser el sector que més va créixer entre les comarques barcelonines, a excepció del Berguedà, l’Alt Penedès, el Bages i Osona.

0
0
0
s2smodern