El president de la Federació d'Empresaris del Gran Penedès (FEGP), Martí Sistané, ha explicat que en la reunió de la junta diectiva que es va celebrar ahir va comunicar la seva decisió d'avançar el procés electoral a la presidència. El seu mandat de quatre anys s'havia d'acabar, en un principi, el març de l'any vinent, però davant de les dimissions recents de càrrecs de la junta, entre els quals el president adjunt, Santi Carda, ha decidit avançar les eleccions a la tardor.
Respecte al calendari electoral, que es va aprovar ahir, el 12 d'agost s'obrirà el període de presentació de precandidatures a la presidència, que tindrà un termini d'un mes. Posteriorment, es comunicarà al consell consultiu els candidats. El 20 de setembre es podran presentar als socis de la federació, més de 900 actualment, i l'1 d'octubre a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes se celebrarà una assemblea general de socis en la qual s'escollirà el nou president o presidenta. Martí Sistané ha avançat que optarà de nou al càrrec.
Sistané ha lloat la feina feta en quatre anys a la federació empresarial que "ha aconseguit una fita històrica amb la fusió entre les dues patronals que mostra "una gran voluntat i de renúncia a expectatives personals en pro d'una única associació al es tres comarques del Gran Penedès, l'Alt, el Baix Penedès i el Garraf". Ha assegurat que el president adjunt ha estat una peça clau en el procés d'integració i ha tingut paraules d'agraïment per l'esforç fet perquè sigui una realitat".
Pel que fa a les sortides recents de membres de la junta directiva i de la junta, alguns dels quals de l'antiga Unió Empresarial del Penedès (UEP), el secretari de la Federació, Andreu Batlle, ha assegurat que "no hi ha perill que la federació es trenqui. No hi ha cap recança ni crítiques. Això ja és definitiu". També el president ha manifestat que "qualsevol associació és viva i té altes i baixes. Quan es va obrir el període de negocaició amb la UEP la ide era clara: que durant el procés d'integració els membres de les dues associacions hi tinguessin cabuda". Per això el comitè executiu es va multiplicar per dos i la junta la formaven una seixantena de persones. "ho vam considerar necessari, però això té pros i contres: la gestió era més difícil perquè integrava dues maneres d'entendre i fer les coses, dues trajectòries i orígens diferents. Tanmateix, volíem que tothom hi fos partícep", assegurava Sistané.
Respecte a la figura del president adjunt, Sistané aclaria que "sempre ha existit una única presidència però, quan es va produir la fusió entre les dues associaacions, a l'hora d'establir els càrrecs vam considerar que el Santi Carda no podia ocupar una vicepresidència, sinó que hauria de tenir un càrrec que reflectís la seva anterior presidència de la UEP. Així va sorgir la nova figura, que era només de transició.