L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha protagonitzat aquest matí l'esmorzar-col·loqui del Fòrum Gran Penedès impulsat per la Federació d'Empresaris del Gran Penedès (FEGP) i que ha tingut lloc al Centre Àgora. El batlle ha centrat el seu discurs en les accions que realitza l'Ajuntament en l'àmbit de Promoció Econòmica per afavorir la implantació d'empreses i falicitar els tràmits burocràtics a través d'una finestreta única que simplifiqui les gestions. També ha detallat els tres eixos que prioritza el govern: la identitat que dóna a la vila el sector del vi, el patrimoni cultural i associatiu de la vila, i la qualitat de vida dels ciutadans.
Regull ha apuntat que l'any passat es van obrir 161 activitats noves, però també se'n van tancar moltes (número que no ha concretat, però que atribuïa a la gran mobilitat que hi ha a la vila en aquesta qüestió). Ha assegurat que "estem buscant empreses perquè s'instal·lin als polígons Domenys III i les Bassetes, que encara s'han d'omplir. Ja aniran venint. Ens agradaria que fossin productives, i que no es deslocalitzessin, pero això no ho podem controlar nosaltres". També ha recordat la inversió de dos milions d'euros que es realitzarà en el pla de modernització de polígons, que inclourà un carril bici que donarà servei a uns 2.000 treballadors de cinc polígons.
L'alcalde també ha parlat del sector vitivinícola que "és el nostre ADN, el que ens dóna personalitat" i ha fet una aferrissada defensa de la feina dels pagesos, tot advertint que "si no donem viabilitat a aquest sector serem la part de darrera de Barcelona, la de la logística. Hem de garantir la qualitat de vida de tots. Ens estem tirant pedres a sobre". Tanmateix, ha insistit en què la indústria també és important per donar viabilitat econòmica als ciutadans: "hem de tenir indústria, però l'hem de posar on nosaltres vulguem i cal fer-ho bé". Per això, apuntava que "s'ha de parlar amb tranquil·litat, en un taula i sense pancartes. Tothom haurà de fer concessions perquè també cal donar una sortida als alcaldes dels municipis petits. Ho hem de fer molt bé, com es fa a França", país que ha esmentat diverses vegades com a model a seguir.
En el torn d'intervencions, els empresaris li han preguntat sobre els locals comercials tancats que hi ha a la vila i si l'Ajuntament tenia la intenció de modificar el POUM per reconvertir les plantes baixes per fer habitatge. Regull ha assegurat que sí que s'ho estan plantejant perquè els baixos amb locals buits afectaran les zones comercials i el casc antic. També ha parlat sobre l'impacte del comerç electrònic sobre el tradicional, que comportarà que "hi haurà un tipus de comerç que acabarà desapareixent".
Els assistents també li han preguntat sobre què s'hi farà a la llosa del tren, a banda dels aparcaments, fet al qual Regull ha respost que la idea és començar les obres d'urbanització "aviat", sobre la formació professional, sobre els horaris de tancaments d'alguns establiments comercials i li han insistit en què "són moments de grans canvis i els polítics han de decidir. El Penedès ha de ser agrícola, si cal presentant batalla a les grans empreses. Aquí no pot haver-hi logística".