Conscients de la preocupació i l'impacte que està generant en el sector turístic la Covid-19, el Consorci de Promoció Turística del Penedès està treballant per analitzar la situació, reestructurant el pla d'accions previst, definint un seguit de mesures extraordinàries i escoltant a les empreses associades dins el club de producte d'enoturisme – La Ruta del Vi i als municipis, entitats i recursos turístics del territori.
Segons Ramon Riera, president de l'ens, les mesures preses es prioritzen en tres àmbits d'actuació: La promoció, el coneixement i la coordinació de l'estratègia turística.
En l'àmbit de la promoció i la comunicació, s'ha dissenyat una campanya a Xarxes Socials que té com a objectiu mantenir la presència del Penedès com a destinació turística. Donar a conèixer els atractius de la destinació, entretenir als usuaris amb jocs temàtics, mostrar el Penedès a través de llibres, música i documentals alhora que fer escolta activa de totes les accions que publiquen les empreses de la Ruta del Vi per tal de difondre-les.
En paral·lel s'està donant suport a les iniciatives turístiques que puguin sorgir, com la campanya ideada per un grup d'empreses de la Ruta del Vi amb promocions especials per al personal sanitari.
Des d'avui mateix, com a novetat es llença un nou vídeo promocional que vol emocionar i portar el Penedès a totes les cases, transmetent que aviat tindrem el temps per retrobar-nos. "Tot i que el temps s'atura uns instants, no les ganes de viure'l ... Tindrem temps per retrobar-nos al Penedès".
En relació amb possibles accions de publicitat s'estan treballant propostes coordinades amb la Diputació de Barcelona en el marc de "l'estratègia zero" i també una campanya de publicitat pròpia des del Consorci que es durà a terme post confinament.
En l'àmbit del coneixement i la competitivitat, el Consorci ha fet arribar diversos qüestionaris per poder analitzar el primer impacte de la situació actual. S'estan recopilant, diàriament, totes aquelles informacions pel que fa a les ajudes que s'estan oferint des de les administracions, estudis sobre l'impacte de la Covid-19 en el desenvolupament del sector turístic o altres estudis d'observació turística de la Diputació de Barcelona o altres entitats, per tal que les empreses estiguin ben informades amb relació a subvencions, formacions i altres dades de coneixement del sector.
També s'està intentant donar continuïtat a programes de turisme sostenible com Biosphere, impulsat per Diputació de Barcelona i la Cambra de comerç, els quals estan oferint la possibilitat de continuar les accions formatives en línia.
Pel que fa a la coordinació territorial, des del primer moment la direcció del Consorci ha estat en contacte amb altres administracions d'àmbit turístic, per intercanviar informació i alienar l'estratègia turística a partir de l'impacte de la Covid-19 en el sector. La Direcció General de Turisme amb l'Agència Catalana de Turisme lideren la coordinació i execució de les mesures, alhora que les Diputacions. Des del Consorci hem compartit la situació del sector turístic a la nostra destinació, i el gran impacte de la Covid-19 que ha reduït a zero l'activitat en la restauració, allotjaments, serveis turístics i els serveis d'enoturisme dels cellers.
Dins d'aquest mateix àmbit de coordinació territorial s'ha creat un canal directe amb les empreses de la Ruta del Vi via whatsapp, s'ha habilitat una bústia de suggeriments, idees i propostes i es treballa conjuntament per anar definint accions. Segons Riera, unes accions que reforcen aspectes de promoció, comercialització i també sensibilització per treballar ara més que mai en xarxa, amb l'objectiu de garantir una molt bona acollida al visitant i reforçar el cross-selling entre les empreses i serveis del territori.
El Consorci segueix actiu i a disposició del sector turístic, podeu fer arribar les vostres consultes o suggeriments a