El 6è Congrés Dones d’Empresa, organitzat pel grup Dones d’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), es va celebrar divendres passat per primera vegada en format telemàtic des del centre Neàpolis de Vilanova i la Geltrú per tal d’adaptar-se a les noves mesures sanitàries de seguretat que van entrar en vigor el mateix divendres. Per això totes les ponències es van realitzar per videoconferència i van ser seguides per més d’un centenar de congressistes.
L'obertura del Congrés va anar a càrrec de Sílvia Domènech, membre del col·lectiu impulsor de Dones d'Empresa, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau i la directora general de la societat digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Bartany.
Lloveras va destacar la necessitat de ser optimistes, tot i que les circumstàncies són complicades: "cal buscar la manera de continuar en la nova realitat", va assegurar, i va posar com a exemple la celebració del congrés, que es va haver d'adaptar d'un dia per l'altre. També va parlar de les dificultats que encara existeixen avui dia perquè les noies escullin carreres tecnològiques, "aquí tenim un grandíssim repte, si no hi apostem, tornarem a fer passes enrere. Les noves tecnologies són una oportunitat", va reblar. Joana Bartany va explicar les accions que s'estan duent a terme des de la Generalitat en relació a la connectivitat de Cataluya. També va apuntar que "cal visibilitzar els referents". Finalment, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, va apuntar que "si les dones poguéssim aconseguir tenir una mirada tecnològica seríem imparables". També va apuntar que "cal reimpulsar els sectors econòmics amb especial ènfasi en la indústria".
Un cop inaugurat, es va donar pas a la primera de les quatre taules rodones, sobre el tema "Tendències de canvi en la gestió empresarial". La resta de taules van tractar sobre la "Transformació del mercat laboral", "Innovar, la clau de l'empresa competitiva" i "De la passió a la professió".
Una de les intervencions més seguides i esperades va ser la conferència “Sense por a Goliat” a càrrec de la cofundadora de Fibracat i presidenta de FibracatTV, Meritxell Bautista, recentment guardonada amb el premi Empresària als Premis Dona TIC 2020 de la Generalitat, que va reivindicar l’apoderament de la dona en el món de l’empresa i va posar el seu cas com un exemple d’èxit.
Premis Dones d’Empresa 2020
Després de les conferències va tenir lloc la Trobada Anual Dones d’Empresa, que enguany es va integrar al congrés en un format molt més reduït i sense el tradicional sopar. La trobada va finalitzar amb el lliurement dels guardons Dones d’Empresa 2020, que van lliurar la directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon i la representant del grup impulsor de Dones d’Empresa, Sílvia Domènech. El Premi Dona i Tecnologia, que s’entregava per primer cop, va ser lliurat a Marta Díaz, directora del laboratori del CETpD d’investigació i usabilitat Ibux-Lab de la UPC de Vilanova i la Geltrú, i el Premi Dona d’Empresa se l’ha endut Anna Guixà, gerent de l’empresa Transports Guixà SL de l’Alt Penedès.
La cloenda va anar a càrrec del conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, que en una intervenció per videoconferència, va posar en valor el paper determinant de la dona en el món de les noves tecnologies, i la regidora d’Empresa de l’Ajuntament de Vilanova, Conxi Martínez, que presencialment va destacar el potencial i el talent de les dones en el món de l’empresa i les va encoratjar a "ser valentes" per fer realitat els seus projectes.