Els càmpings catalans celebren el primer congrés coincidint amb els 70 anys de trajectòria del sector

    Els càmpings catalans celebren el 25 i el 26 d’abril, al càmping Vilanova Park de Vilanova i la Geltrú, el seu primer congrés amb representació de tot el sector i sota el lema Modelant un futur més verd. Aquesta trobada, organitzada per la Federació Catalana de Càmpings (FCC), coincideix amb els 70 anys de trajectòria del sector que és un motor econòmic clau per al país i pioner en la seva aposta per la sostenibilitat i la millora constant de la gestió dels recursos hídrics.

    L’adaptació dels càmpings al canvi climàtic i el desenvolupament sostenible  del sector en el context actual de necessitat de millorar la gestió de l’aigua serà el fil conductor de la trobada. També s’analitzarà l’impacte econòmic, social i ambiental dels càmpings a través del primer estudi fet públic pel sector. Altres eixos de treball del congrés giraran entorn la digitalització i el diàleg europeu sobre les tendències de futur. Entre els principals objectius del congrés destaca reivindicar la potència d’un sector que anualment genera 20 milions de pernoctacions i que representa un terç de l’allotjament turístic català  per tal de deixar constància, un cop més, davant les administracions i opinió pública del pes específic del sector (amb 70 anys de trajectòria) en el turisme i en l’economia. També es vol cohesionar encara més els càmpings de tot el territori i potenciar la marca global Càmpings de Catalunya .

    Canvi climàtic i participació de líders d’opinió europeus

    Durant la primera jornada del congrés es presentarà l’informe “Càmping a Catalunya: impacte econòmic, dades rellevants i beneficis sostenibles”, elaborat per BIM Consultors. També hi hauran taules rodones sobre “Canvi climàtic i sector càmping: riscos i oportunitats” i “Innovació i sostenibilitat al sector càmping”, a més d’una ponència dedicada als “Reptes i oportunitats de la digitalització per al sector càmping” a càrrec de l’OMT.

    La segona jornada tindrà un caire clarament europeu, amb dues taules rodones: “Perspectives clau dels líders d’opinió del càmping europeu” (amb participació de PiNCAMP, ACSI i la Universitat de Rijeka, a Croàcia, i ECOCAMPING Service) i “Diàleg europeu: imatge actual i futura  del sector càmping” (amb participació de l’associació de càmpings italiana FAITA, la francesa Fédération Nationale de l’Hôtellerie de Plein Air, la  danesa Danks Camping Union i la catalana FCC.

    A més, la nit del 25 d’abril, se celebrarà la primera Gala dels Càmpings Catalans on s’entregaran reconeixements a empresaris i entitats que han destacat per la seva contribució al desenvolupament del sector.

    El congrés també inclourà un Networking amb una vintena d’empreses proveïdores d’equipaments i serveis per càmpings, que presentaran les seves últimes novetats.

    El programa del congrés es pot consultar en aquest enllaç: https://www.campingsdecatalunya.org/congres-de-campings-de-catalunya/

    El congrés comptarà amb la presència, durant la inauguració, de l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz López; la Directora General de Turisme, Marta Domènech; i el president de la FCC, Miquel Gotanegra. I a la cloenda, està previst que hi participi la Subdirectora General de la Secretaria de Cooperació i Competitivitat Turística, Fuencisla Tejedor. També estarà present la gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo.

    El sector ha dut a terme en els darrers anys grans inversions per mantenir al dia les instal·lacions i innovar, un fet que li ha comportat nombrosos premis i reconeixements a nivell europeu i el sector disposa d’una oferta capdavantera i de referència arreu d’Europa.

    La Federació Catalana de Càmpings té plena representativitat del sector; agrupa a les cinc associacions catalanes: Associació de Càmpings de Girona, Associació de Càmpings de Barcelona, Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Associació de Càmpings de Lleida i Associació de Càmpings de Muntanya i del Pirineu Català. 

    Catalunya és una de les principals destinacions de càmping europees, amb una oferta de 351 càmpings i 271.419 places, que dona feina a 13.529 persones. En els últims anys també hi ha hagut un increment progressiu d’usuaris de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol. La FCC representa el 83,5 % de les places totals del sector.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu