El grup impulsor de Dones d’Empresa atorgarà demà a la periodista i comunicadora Xantal Llavina un reconeixement a la seva labor professional i trajectòria personal en la celebració del desè aniversari del Congrés CREA.
Sílvia Domènech, representant del col·lectiu i membre de l’executiva de la FEGP afirmava que “volem fer un sentit reconeixement a Xantal Llavina en aquesta edició tan especial, perquè des dels inicis del Congrés ha estat voluntat del grup convidar-la i sempre per motius laborals o personals no ha pogut ser. En aquesta desena edició tenim el plaer de comptar-hi i ho volem fer des del reconeixement a tots els anys de la seva trajectòria professional, ens fa molta il·lusió”.
El premi honorífic de Dones d’Empresa vol distingir la seva labor divulgadora en l’àmbit de les TIC gràcies als seus programes de ràdio i televisió, i pel seu compromís amb l’empoderament de la dona en l’àmbit de la tecnologia, la innovació i l’emprenedoria. El premi el rebrà de mans de les representants del col·lectiu i serà presentat per Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i una incondicional del Congrés que se celebra a Vilanova i la Geltrú.
La desena edició agafa el fil conductor de dones que treballen per assolir els ODS en el món professional a més de fer ressò de temes com tendències, la cultura del canvi a les empreses i en les persones, la diversitat de gènere com a element positiu a les diverses cultures empresarials o les experiències de tantes dones que s’han obert camí en les seves carreres professional i projectes.
Entre moltes altres propostes, l'edició d'aquest any comptarà en l'àmbit tecnològic amb la participació de Pilar Gil, astrofísica, i Gemma Castaño, científica vilanovina, que, a més, ha estat la primera dona cap dels àrbitres d'atletisme als JJOO de París 2024. També hi serà present Rosa Cuscó, comunicadora que promou el lideratge de la dona en les diferents etapes de la vida acompanyada per Anna Paré qui parlarà de salut a través del seu llibre “La cuina de la memòria”. La sostenibilitat tindrà el seu espai dins del Congrés CREA amb la intervenció de Laia Mata, especialista en estratègia digital “low carbon”.
En l'apartat de transformació social i cultural comptarem amb l'experta Raquel Gavilán, que ens donarà les claus per la transformació digital a les empreses, amb Dolors Reviejo, consultora de RH i Igualtat, i Joanaina Escalas, empresària, que farà una conferència al voltant de la diversitat de gènere. En un àmbit més holístic, el Congrés oferirà un taller de psicomorfologia a càrrec de Cristina Gabarre, una ponència sobre risoteràpia, amb Naila Qalqili i una sessió amb Begoña Cartagena sota el títol “Ment expansiva, dona magnètica”. En matèria econòmica, l’emprenedora Eva Linares ens donarà les 7 claus per fer la teva empresa més rendible. A banda, hi haurà dues experiències que parlen de projectes molt personals, Pilar Moreno des de l’àmbit de la salut i la solidaritat i Martina Font des del coneixement del sector i l’emprenedoria.
Per primera vegada el congrés comptarà amb una associació d’homes, que ens parlaran de “"Masculinitats igualitàries, un repte social”, presentant pels docents Antoni Hernàndez i Dídac Ferrer.
El CREA també serà el marc de la presentació del curtmetratge “La Rosa”, que en la darrera edició va demanar finançament al col·lectiu i que enguany ja és una realitat.
L’acte, que compta amb el suport incondicional de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis i la Generalitat de Catalunya, rebrà diverses personalitats institucionals: durant la benvinguda, Marta Angerri, directora General de Comerç i a la clausura, amb Eva Menor, consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.