Una delegació vilanovina viatja a la ciutat francesa agermanada per renovar llaços i convidar dos cellers a la cinquena fira Temps de Vi
Redacció | Olga Aibar .- Una delegació vilanovina va realitzar una visita de treball el dijous 10 de març a Merignac per revitalitzar l’agermanament amb la ciutat francesa i negociar amb dos cellers de la zona la seva presència a la cinquena edició de la fira Temps de Vi.
La delegació la va encapçalar el primer tinent d’alcalde i regidor de Comunicació i participació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, i el director de la fira Temps de Vi, Carles Carbonell. La intensa jornada va començar amb la visita als Dominis vinícoles de Picque Caillou i de Luchey_Halde, tots dos dins el terme municipal de Merignac.
Després de la visita, Carbonell va explicar que la fira Temps de Vi vol celebrar el seu cinquè aniversari amb la presència d’una denominació d’origen convidada que seria de la zona de Bordeus. Carbonell manifestava a Penedès Econòmic que “va ser una experiència molt interessant i gratificant. Als cellers els va agradar molt la proposta de venir a la fira i l’estudiaran. Representarien un nou al·licient i podria ser una porta oberta perquè alguns dels 44 cellers de la fira poguessin anar a la que es fa allà”.
Després de dinar, la comitiva es va desplaçar a Burdeus per tal de visitar l’oficina de turisme. El regidor Juan Luis Ruiz va destacar l’experiència que, des de fa un any, està duent a terme l’oficina ja que “des de Bordeus han centralitzat la promoció de la capital i de 28 ciutats més que l’envolten, per tal de fer una promoció conjunta molt més eficaç”. Això permet que “a més dels tours enològics i gastronòmics, facin una promoció molt important del seu patrimoni cultural. Crec que és un exemple molt interessant i que podria ser reproduït al nostre territori.”
La jornada de dijous es va tancar amb un sopar al mateix ajuntament de Merignac, encapçalat per l’alcalde, Alain Anziani. Durant l’àpat es va parlar dels cursos de formació aeronàutica de La Paperera i de possibles col·laboracions amb l’IMET. Segons Ruiz, “es va obrir una interessant línia de treball, atès que les dues ciutats treballen la formació aeronàutica, en poder optar a algun programa europeu, com a partaneriat conjunt, en qüestions com, per exemple, la mecànica d’helicòpters.”
La visita es va tancar amb una reunió divendres al matí amb el Club des Enterprises de Merignac. Es tracta d’una associació d’empresaris amb uns 300 socis, que s’estructura a través de vuit comissions, i que duu a terme al voltant d’una cinquantena d’esdeveniments anuals.
Durant la trobada es va posar sobre la taula la possibilitat de tornar a establir relacions amb Vilanova i la Geltrú, que ja havien existit a través de l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf, sobretot amb joves empresaris. Segons Ruiz, “aquest tema encara no l’hem parlat amb l’ADEPG perquè tot és molt recent però, en tot cas, servirem de corretja de transmissió entre les dues associacions.”