La consulta financera Kreedit va tancar el 2018 obtenint 21 milions d’euros de finançament. Focalitzada en la recerca de finançament per a pimes, el 90% de l’import aconseguit el darrer any va ser destinar per a empreses catalanes. El tant per cent restant va ser per a pimes de tot el país. Aquest volum de finançament suposa un increment del 10% respecte de l'obtingut en l’exercici anterior, on va recaptar 19 milions. Aquest import s’ha aconseguit d’un pool format per una trentena de bancs, organismes públics de caràcter autonòmic i estatal, i empreses de direct lending.
Segons el seu director executiu, Jordi Solé, “cada vegada són més les empreses que recorren a la professionalització i externalització de les gestions encaminades a obtenir finançament, perquè és la manera d’obtenir els millors resultats i desfer-se, al mateix temps, de la càrrega de treball administratiu que això comporta”.
Segons la consultora, en els propers exercicis les pimes veuran incrementades les dificultats per aconseguir finançament bancari, per l'augment d'exigències de capital que el BCE aplicarà als bancs. D'aquesta manera, els bancs hauran de reduir la seva inversió i el seu balanç, recolzant-se en reduccions de les línies de finançament circulant que fins ara tenien concebudes a les pimes.
A aquestes dificultats. també contribuiran alguns processos de concentració bancaria que es preveuen per als propers dos anys, en els quals no només participaran entitats de menor dimensió com Liberbank o Unicaja, sinó que també es veuran implicades entitats més grans.
Davant d’aquest escenari, Solé apunta que “és necessari que les pimes es preparin i s’avancin a les gestions necessàries per donar entrada al seu pool bancari i a noves conseqüències de fusions bancàries”.