Eduard, Llar en forma

     

    L’Eduard és un jove emprenedor graduat en ciències de l’esport i fisioteràpia.
    Sempre s’ha interessat pels temes relacionats amb la salut vinculats amb l’exercici físic i cada vegada ha anat descobrint la necessitat d’anar una mica més enllà, però cada vegada ha vist més la necessitat de donar un pas més enllà i veure d’una forma més global cada situació personal. Alhora, paradoxalment, en un moment en que a les xarxes hi ha tanta informació sobre temes de salut i esport, veu l’oportunitat de poder-se explicar des del rigor, l’experiència, la proximitat del seu tarannà i des del coneixement que li dona la seva professió. Es tracta no només de donar més informació sinó sobretot de donar bona informació.

    Eduard, fa temps que treballes en l’àmbit de l’entrenament personal, quin és el pas que dones ara?
    Efectivament el meu inici ha estat l’entrenament personal sobretot la part d’exercici físic. Però aviat t’adones que l’objectiu d’una persona quan decideix millorar el seu entrenament va més enllà de qüestió estrictament física, vol estar millor. I això inclou aspectes físics, però també d’alimentació i emocionals, socials, psicològics, etc.
    La meva proposta és tenir una visió molt més integral de la persona i del seu entorn i d’aquí neix Llar en forma.

    Doncs explica’ns, què és Llar en forma?
    És un servei de salut a casa de la gent i des de casa per ajudar pares i mares, avis i àvies, fills i filles i el màxim nombre de membres que viuen en aquella llar.
    Hi ha entrenament i fisioteràpia però sempre des d’aquesta visió de globalitat. D’alguna manera es fer pedagogia sobre què vol dir estar sa, i com fer això en família. És molt més fàcil que una persona que decideix millorar els seus hàbits saludables se’n surti quan l’entorn també dóna aquest pas. Quan l’objectiu és comú tot resulta més simple.
    Normalment la gent demana directament una sessió d’entrenament o fisioteràpia, clàssic a domicili. Comença demanant això, perquè no coneix el servei integral o perquè no te aquesta visió global de salut. Arrel d’aquest servei i de parlar-ne intento fer-los veure que l’important no és només la sessió i l’acompanyament individual que jo li pugui fer, si tot el seu entorn habitual segueix igual.

    En què es concreten els serveis que pots oferir-los?
    Hi ha una gran varietat de cases i de casuístiques. En funció d’això adapto els meus serveis que poden ser online o presencials.
    L’assessorament integral que inclou, assessorament nutricional, què menja aquella persona i família i veure com és la seva cuina i què hi ha a la seva nevera i armaris, quins aliments tenen, etc. Veient la nevera i armaris veus quins hàbits imperen en aquella llar que els pot fer més fàcil o més difícil mantenir aquella salut.
    També fem un estudi de la llar, que inclou un estudi dels diferents espais i materials de casa per tal d’adaptar-la i poder arribar a entrenar i a ser més actiu/a i funcional en el seu interior.
    Fem també un estudi de l’entorn, de les activitats i rutines diàries d’un o varis membres de la casa relacionades en l’àmbit familiar, laboral i social, per donar-los consells i eines per millorar-les.

    És un servei nou i poc conegut, quines són les primeres impressions que t’emportes? Des de quan funciones?
    A l’inici del confinament, vaig haver d’aturar tots els meus serveis arrel de la pandèmia i això em va donar temps i visió per analitzar i desenvolupar aquest concepte ampli de salut. Ho he llançat quan he tingut una línia de treball molt clara i diferent.
    Amb els meus clients amb qui hi tinc mes confiança ja he pogut entrar a les seves cuines i veig molt clar que és un exercici de confiança però que té molt retorn. La paraula i l’educació aporten molt suport i generen canvi.

    Com ho has fet per donar-te a conèixer?
    Tinc una web on explico tots els meus serveis. Però el canal que més exploto i en els que vull generar notorietat és el de les xarxes socials, especialment Instagram i Facebook amb un format molt educatiu, amb tips i consells de salut basics. A través de Videos curts d’1 minut, amb frases senzilles i directes aporto consells de salut en general per l’exercici físic i la fisoteràpia. Explico com aplicar autotractaments davant de diferents molèsties i petites contractures en comptes de dependre sempre d’una persona. La idea és que tu aprenguis que també et pots “arreglar” quan vulguis. L’objectiu és autoempoderar les persones en la cura de la seva salut.

    D’on treus les idees i la inspiració pel teu negoci?
    Porto molt temps seguint diferents perfils a Instagram sobre salut i sobre exercici, i veig que hi ha massa informació i molta és inclús errònia. Hi ha gent que publica en base a una informació poc contrastada o poc professional.
    He vist també que hi ha molt poca informació d’aquest tipus en català i també això serà per a mi un factor diferencial perquè forma part de les meves conviccions.

    Cap on t’agradaria fer-lo anar?
    M’agradaria arribar a crear una comunitat de gent que d’una manera o altra s’hagi impregnat en aquesta filosofia...
    També imagino fer una formació regular un dia a la setmana per aprendre sobre salut i com tenir-ne cura.

    Què et sembla que és el més difícil?
    El més difícil es generar aquesta confiança perquè la gent contracti el teu servei.
    Les xarxes ajuden molt, però sempre costa el primer contacte, un cop ho han provat ja veuen que els ajudaràs d’alguna manera... Un cop ja ho han provat segueixen.

    On són les oportunitats? Notes pel bloc

    1- Repensar el teu propi servei, de vegades les idees estan dins del nostre propi negoci. Remirar allò que portem temps oferint amb ulls de canvi ens pot aportar idees per innovar
    2- Atents a l’entorn . Mirar les xarxes en clau d’oportunitat, obre els ulls a noves propostes pel teu negoci
    3- Atreviment . Fer coses que ningú no ha fet encara que no sàpigues si funcionaran, et posicionen en el mercat. Provar, analitzar, canviar i aprendre
    4-  La confiança, gran proposta de valor . Generar gran confiança és possiblement una de les propostes de valor més grans que podem aportar als nostres clients, i des d’aquí, innovar


     

    Ja és a la venda el número 148


     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu