Flipping Park, un lloc per flipar de veritat

     

    Entrevisto Jordi Lafuente, a la nau on hi havia una coneguda empresa vilafranquina a l’Avda Tarragona, qui hi ha muntat aquesta atractiva i atrevida proposta lúdica. Una persona que s’ha fet a sí mateix amb coneixements d’enginyeria i que ve del món de la construcció i l’arquitectura. Només en la  primera impressió ja s’endevina una  persona molt inquieta amb grans coneixements i experiència en diferents  àmbits i també molt apassionat de la cuina.

    Confessa “sempre estic complicant-me la vida... no deixo de pensar podria fer això i allò...”.

    Havia participat com a franquiciat en dos negocis de  llits elàstics al Bages i a Lleida.

    Va començar a muntar el mateix negoci que veiem ara a Vilafranca a Girona, la pandèmia ho va frenar i ho va fer inviable allà.

    Jo hi afegeixo, per sort per Vilafranca.

     

    Jordi, què et va fer decidir perquè Vilafranca fos la seu de Flipping Park ?

    Doncs la veritat és que va sortir per casualitat, de manera fortuïta, el fet de trobar aquest espai. Després, el fet que ens entenguéssim molt bé amb la propietat va propiciar que tot sortís de forma molt fluïda.

    Tenim diferents estudis de mercat per ubicacions d’aquest tipus i si bé és veritat que pel nombre d’habitants de Vilafranca i del seu radi d’influcència, possiblement no es justificaria un projecte d’aquestes dimensions, el nostre posicionament ambiciona arribar i cridar públic d’arreu de Catalunya.

     

    Què és Flipping Park?

    És una barreja, com el seu nom indica, d’una proposta per “flipar”, divertir-te, saltar, voltar, imaginar... En unes instal·lacions de més de 2.000 m2 es poden fer un munt d’activitats vinculades totes elles al voltant dels salts i la diversió.

    Inclou una gran oferta, però per resumir podríem dir que hi ha dos tipus d’activitats ben diferenciades, d’una banda hi ha l’activitat de XARXES.

    Podríem dir que és el primer parc de xarxes indoor, passarel·les, pont tibetà, troncs, cordes, parets, preses, anelles...

    Es tracta del mateix concepte d’un outdoor  però transformat a l’interior. Quan en un arbre fas una tirolina a 8 m d’alçada, evidentment has d’anar lligat i assegurat. Aquí ho fas sense aquesta necessitat perquè ho fas sobre una gran xarxa de circ, però sents exactament el mateix respecte i vertigen com si ho fessis a l’exterior. Segueix el mateix sistema d’estacions que veiem en els outdoor. 

    L’altre paquet d’activitats gira al voltant del Parc de llits elàstics que et permet saltar, voltejar, girar. És un parc d’última generació perquè incorpora les novetats i innovacions més recents en aquest món. Està pensat amb les novetats més recents en aquest món. Pots fer salts en els flip-flop, i caure sobre l’airbag, o caminar per la paret pel walking wall, i també practicar  l’air track. Disposem a més de la zona Flip Kids per a nens i nenes de fins a 1,15m d’alçada.

     

    Aquest espai convida a divertir-se, els colors, les formes, l’amplitud, què més oferiu?

    Tot just comencem, però tenim propostes pel públic familiar i particular (festes d’aniversari, celebracions, accessos puntuals...) i també propostes més enfocades a tota l’activitat extraescolar, des dels campus de Setmana Santa que comença en breu, fins a campus d’estiu, fins a una escola de salts i acrobàcies i tota la proposta que vindrà en uns mesos de bubble football en un camp de futbol intern que tindrem i altres activitats en realitat virtual, per posar només uns exemples.

    Hi haurà tota una altra activitat que girarà al voltant del restaurant i la terrassa exterior. Tindrem servei de restaurant diari i també, a l’estiu, a la zona exterior hi haurà una àmplia proposta vinculada al món de la degustació i la música en viu i la projecció de diferents esdeveniments que van des del futbol, la fórmula 1 o esdeveniments musicals.

    Les empreses que vulguin realitzar activitats formatives de Team Building amb proposta gastronòmica i espais de reunió, trobaran també una àmplia oferta.

     

    Ara veiem aquest espai net, ordenat i ple de color i llum, però imagino que hi ha hagut molta feina per arribar aquí, cert?

    Efectivament ha estat d’una enorme complexitat. Aquesta és una edificació de fa 60 anys. Les exigències de pes de l’estructura, de tensió de bigues i columnes, la homologació per part de Bombers pel fet de ser un espai de lliure concurrència, el fet de ser tot plegat una activitat molt nova en la dimensió en la que ho he fet, ha suposat una enorme feina d’investigació i construcció. Avui podem dir que gràcies a la col·laboració que hem establert amb Verticalis, hem aconseguit  homologar possiblement el primer parc d’oci de gran format indoor de Catalunya i Espanya.

     

    Voldria preguntar-te per quines altres innovacions heu incorporat, encara que tot el que m’has explicat fins ara és ja en sí mateix una innovació? En pots destacar alguna més ?

    El meu cap no para de donar tombs i fruit de l’experiència i d’escoltar també les queixes més habituals que es donen en espais com aquest, vas incorporant petites innovacions. Per exemple, els caps de setmana és habitual que es formin cues, perquè el procediment per qui no sap molt bé com funciona, no és ràpid. A més hi ha el tema dels mitjons (que cal comprar per accedir als llits) i que cal explicar. Tot plegat fa que, a moments puntuals, es muntin llargues cues sense la garantia que podràs fer l’activitat si el recinte ja està ple. Per tot això i tal com es fa en d’altres accessos a espais culturals i d’oci, pots treure la teva entrada a una hora concertada i a través d’un codi QR accedeixes de forma ràpida al recinte.

     

    Vist aquest projecte de tanta envergadura, què destacaries com allò més complicat?

    Sense cap dubte el parc de xarxes aèries.  És molt novedós, i trobar tot el sistema de tensió i  xarxes homologades no ha estat gens fàcil ni ràpid ni barat.

    L’altra complicació ve pel tema burocràtic i tots els permisos que calen per tirar endavant tot això.

     

    Quina recomanació donaries a algú que vulgui engegar un projecte com aquest o un altre tipus de projecte?

    Sobretot molta paciència. I una altra recomanació que em sembla essencial és envoltar-te de la gent adequada. Més quan el projecte és molt nou. Aquí hem treballat colze a colze tapissers, confeccionadors, soldadors, enginyers...

    Cal un gran equip.

      

    On són les oportunitats? 

    1- Experiència en el sector. Obrir un negoci demana moltes coses, però una essencial és conèixer molt bé el sector en el qual et poses
    2- Investigar. Avui Google ens ho posa molt més fàcil, però ens cal descobrir tendències, veure què existeix i què no i a partir d’allà buscar elements que ens facin diferents
    3- Innovar a partir dels problemes. Sovint el fet d’escoltar la clientela i descobrir coses que no funcionen prou bé, pot esdevenir una innovació
    4- Ments inquietes La major part d’històries emprenedores venen de ments molt inquietes inconformistes i amb ganes de canviar el veuen, és el cas del Jordi

     

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu