Quins missatges et diu la teva veueta?

    Ara que ha passat el primer trimestre de l’any és un bon moment per fer balanç i preguntar-nos com han anat aquests últims mesos. Estem aconseguint les fites que ens vam marcar a principis d’any? O en canvi ens hem desviat de la ruta?
    En aquest últim cas, en lloc de lamentar-nos, el més indicat és preguntar-nos, què ha fet que ens hàgim desviat? Què s’interposa entre el que volem i els resultats que obtenim?

    Normalment solem atribuir a les circumstàncies, a altres persones o afers externs que les coses no surtin com nosaltres voldríem, si bé, sota el meu punt de vista el principal obstacle per aconseguir els nostres objectius som nosaltres mateixos. De fet, és guanyar la lluita a la veueta interna que tots tenim el que marca la diferència. Ella ens pot fer dubtar de la nostra capacitat i replantejar-nos si és realment factible el que volem.
    És com si dintre nostre hi hagués un guanyador o guanyadora i un perdedor o perdedora i segons qui estigui parlant, així és com tu et sents. Et convido a reflexionar en quin percentatge parla el/la guanyador/a? I el/la perdedor/a?
    En el fons, aquesta veueta té una funció protectora, ja que ens cuida i vol evitar que ens equivoquem, que fracassem, que ens exposem al ridícul, etc. En definitiva si seguim a aquesta veueta ens estem valorant molt per sota de les nostres possibilitats. Si diàriament vas desafiant a la veueta, te n’adonaràs del teu valor i serà llavors quan estaràs preparat/da per convertir-te en la persona qui vulguis ser.
    El primer pas per començar a gestionar aquesta veueta és reconèixer-la, i això ho podrem aconseguir quan siguem capaços d’observar-nos a nosaltres mateixos. Llavors, després de reconèixer un pensament que et debilita, pregunta’t, quina part és la que està parlant? És la que t’encoratja a seguir cap als meus objectius, o en canvi és la més crítica i autoexigent que mai et fa estar satisfet/a.
    En segon lloc, detecta si et convé o no aquest tipus de pensament i gestiona’l. Una tècnica molt senzilla i poderosa és mantenir un diàleg amb aquesta veueta; pots dir-li alguna cosa similar a “STOP, Ara pensar això no em convé”, i donar-te un missatge positiu. Al principi podrà sonar-te estrany, tot i que la pràctica anirà fent que els missatges et resultin més creïbles i la força de la veueta anirà minvant.
    L’únic que ocupa l’espai entre el teu “jo gran” i “jo petit” és el valor que et dones a tu mateix/a. I això pot impulsar-te o detenir-te, tot dependrà de la teva veueta interna.
    Tens identificada a la teva veueta? Quin tipus de missatges et dona?

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu