Si, després de tants anys de democràcia, l’opinió pública continua desinformada davant la manipulació en temes claus: la gran crisi econòmica, la corrupció, el desenvolupament (injustificat i ruïnós) del règim autonòmic, les reivindicacions socials... i és la que decideix el futur del país, tenim un problema greu amb la deficient informació (excepte excepcions) centrada principalment en els mitjans de més influència ciutadana.
Molts han abandonat l’interès general, uns perquè estan “contaminats” per la política i uns altres perquè han canviat el seu compromís amb una informació veraç pel negoci de l’espectacle.
La via més eficaç per solucionar aquesta tara, és que la seva secció política es vagi semblant a les altres que ens informen als consumidors en altres camps menys transcendentals.
Si et compres un vehicle, és una decisió encertada el recórrer a la revista de l’automòbil que consideres més competent i independent i al contrari, considerem poc intel·ligent creure’t la publicitat dels productors.
Comprovaràs, com en la resta de seccions i revistes temàtiques (viatges, música, cinema, gastronomia...) que no hi ha tertuliants sinó que procuren utilitzar gent més preparada que els lectors, per assegurar la seva credibilitat.
L’OPINIÓ PÚBLICA CONTINUA DESINFORMADA DAVANT LA MANIPULACIÓ EN TEMES CLAUS
Allí apareixen totes les dades de cada automòbil que corresponen als seus diferents apartats: el motor, l’interior, el comportament, la conducció, el consum... i el preu. I normalment, pots comparar-los amb els seus competidors.
Imagineu-vos si el periodisme polític, abans de les eleccions, fes semblant valoració dels candidats amb una anàlisi de la seva capacitació tècnica i les seves propostes de gestió pública: economia, educació, justícia, serveis públics, pensions... finalitzant amb un examen i una valoració sobre la qualitat dels programes, les seves deficiències i els seus costos.
I això, d’una manera honesta i independent, per evitar corrupteles que arruïnin el prestigi de la publicació.
I que, en lloc de “candidats televisius” assessorats per especialistes en imatge, concorrin als debats amb els seus equips respectius per convèncer als experts escollits per la ciutadania (no pels mitjans) que hagin demostrat la seva competència, la seva responsabilitat i el seu compromís amb l’interès públic a les àrees que més afecten als ciutadans.
I, finalment, com fem amb les altres seccions, els abandonem en comprovar la seva incompetència i la manipulació al servei d’interessos particulars.