PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Jordi Ventura Massó

Més teletreball, més alerta

La tendència al teletreball ja no és una moda. Ha arribat per quedar-s’hi forçat per la situació dels darrers mesos. El que fins fa poc era exòtic en la majoria d’empreses ara és, fins i tot, una via de salvació per a molts negocis, ja que és l’única manera que tenen d’assegurar un cert nivell d’activitat per seguir endavant.

Fugint dels extrems, entre l’obligació imposada i el menyspreu per la feina fora del lloc tradicional de treball, el cert és que el teletreball aporta moltes coses bones quant a flexibilitat i adaptació, però cal tenir també en compte que és quelcom més que un quedar-se a casa i fer tasques. Entre altres coses, requereix certes obligacions que hem de tenir presents, i més quan ja tenim una regulació legislativa en vigor des de mitjans d’octubre.
La nova llei aplica a aquells empleats que treballen a distància més del 30% de la jornada setmanal durant un període de tres mesos, o la part proporcional segons de la durada de la contractació.
A part de les consideracions estrictament laborals, com el fet que ha de ser un acord signat, voluntari i reversible per totes dues bandes, tant qui dóna ocupació com qui teletreballa han de ser conscients de les noves situacions a què també s’enfronten en matèria de privacitat i protecció de dades.
En destaquem tres aspectes. El primer, el dret a la intimitat del treballador. Encara que faci servir mitjans telemàtics per desenvolupar les seves tasques, el control o seguiment amb qualsevol eina ha de respectar sempre la normativa de protecció de dades i no traspassar les línies de la idoneïtat, la proporcionalitat i la necessitat. Per exemple, en dispositius personals, l’empresa no podrà demanar el fet d’instal·lar cap aplicació professional o demanar que se’n facin servir com a eina de teletreball.
El segon punt a tenir en compte és l’apartat que ja es va incorporar a la darrera aprovació de la Llei de protecció de dades i garantia dels drets digitals, i és el dret a la desconnexió digital. Cal que hi hagi un respecte als períodes de descans tot i evitar la temptació d’estar permanent connectat perquè la tecnologia ho permet i sempre hi ha un moment per un mail o una trucada més.
Finalment, el que ja sempre hauria de ser norma: atenció al tractament de dades personals fora de l’entorn professional. Caldria partir de la base que aquest entorn, aquesta xarxa interna o aquests mètodes de treball ja incorporen l’atenció “per defecte” a la protecció de dades. Desitjant que fos així, el teletreball afegeix alguna alerta, com el fet d’un possible augment d’activitat en local, no tenir una avaluació de riscos específica o una actualització dels registres d’activitat de tractament per raons d’aquesta nova situació.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 112

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu