El món, tal i com el coneixem, no s’aguanta

    Aquesta és una afirmació molt contundent, a la que arribo tenint en compte el panorama global que estem vivint: guerres sense sentit, violència, persones a les quals se’ls treuen els drets humans, refugiats; polítics que son un reflex de la societat que tenim on abunda la corrupció, la manipulació, les mentides, l’interès propi, la desconfiança, prepotència...

    Diàriament apareixen notícies que son una evidència de la decadència dels valors que tenim com a societat. El tan esmentat assassinat a Lleida n’és un exemple, la violència de gènere a la que malauradament hi estem acostumats per les notícies.

    A més, fins i tot considero que el clima tan remogut i els desastres naturals que tenim és un missatge de la mare terra, que ens fa prendre consciència de que l’hem de cuidar i respectar, que no podem seguir igual perquè és molt més poderosa que tots nosaltres.

    Les persones ho volem controlar tot, volem estar per sobre de tot i no hi ha res a fer en aquest sentit, ja que la natura hi era abans de néixer nosaltres i (esperem) que segueixi quan ja no hi siguem.

    Què estem fent com a societat perquè estiguem vivint aquesta realitat?
    Estarà bé reflexionar sobre aquest punt, ja que d’una manera o altra tots som coresponsables, ja que entre tots escollim als dirigents que després fan i desfan a la seva manera.
    A nivell empresarial, aquesta decadència també està present a través del tipus de lideratge que impera a cada organització.
    Es diu que hi ha un 80% del teixit empresarial en el que està present el lideratge depredador on es lluita per tirar endavant per sobre de tot i qualsevol cosa. En aquest escenari apareix la sobèrbia, consumisme, por, ràbia, mentida, sofriment, servilisme…
    Una gran part dels professionals afirmen que estan desmotivats, per tant, quin tipus de servei fan a la societat aquestes empreses que actuen amb persones que no donen el millor de sí mateixes?

    Què es pot fer per canviar aquest panorama?
    Seguint la corrent del que diu Walter Maverino, autor de Liderazgo Creador, hi ha la necessitat de transformar radicalment la pràctica activa del lideratge humà, organitzacional i social, a tot el món.
    I només hi ha una manera de poder-ho fer: Augmentant la consciència. Aquí cadascú té la seva responsabilitat. L’autolideratge o lideratge personal és el que ens farà sortir del gruix de la població desconnectada i infeliç per anar avançant cap a la consciència d’unitat. Tenim molt camí a recórrer. És el moment de que cadascú pugui aportar el seu granet de sorra a aquest món que se’ns va de les mans si no fem res i on tot comença per un mateix.

    Ja és a la venda el número 148


     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu