Incrementar el negoci: Qui són els meus clients potencials?

  Una de les primeres preguntes que ens hem de plantejar quan volem planificar l’estratègia de la nostra empresa és si coneixem qui són els nostres clients potencials, és a dir, aquells que podrien estar interessats en els nostres productes/serveis, independentment de si actualment ens compren o no.

  Conèixer aspectes tan bàsics com si el nostre target és majoritàriament masculí o femení, de quines franges d’edat, a quina població/barri viuen o els mitjans de comunicació que fan servir són essencials per decidir:

  - El tipus de productes/serveis que resulten més atractius per al nostre públic

  - Les vies per comunicar-nos amb ells (mitjans de comunicació local, xarxes socials,...)

  - Els aspectes que hem de destacar en la nostra comunicació

  - La imatge que hem de transmetre de la nostra empresa

  Podem pensar que ja coneixem els nostres clients actuals, i possiblement sigui així. Però si volem augmentar les nostres possibilitats de negoci hem de pensar també en aquells que, podent-nos comprar, encara no ho fan. Conèixer-los és el primer pas per poder arribar a ells i per enfocar adequadament la nostra comunicació.

  Per conèixer qui són els clients potencials podem, en alguns casos, consultar fonts externes com poden ser estadístiques publicades per organitzacions públiques, tipus Idescat. Però malauradament aquesta informació no sempre fa referència al nostre municipi/barri i si la informació que utilitzem no és la correcta podem arribar a conclusions errònies.

  La solució és fer un estudi de mercat a mida que ens permeti conèixer com són aquells a qui ens hem de dirigir.

  Les empreses que volen tenir una perspectiva que va més enllà del curt-termini fan bé de pensar en el client com l’actiu més important i en invertir en el seu coneixement. És un camí necessari per l’estratègia empresarial, imprescindible per minimitzar els riscos i per optimitzar les oportunitats.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu